Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kabuklu fındık satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
TMO’nun fındık satışını değerlendiren Başkan Akça; “Üreticinin elinde fındık kalmaması, sanayicinin de elinde fındık kalmaması üzerine TMO elindeki fındığı satma kararı aldığını görüyoruz. Burada TMO üreticiyi de düşünerek hareket ettiği kanaatindeyim, çünkü serbest piyasada 15,50 olan, üreticiden 14-15 liraya almış olduğu fındığı 18,00 TL’ye satma gayreti içerisine girmiştir. Stokların boş olduğu, üreticinin de elinde fındık olmadığı bir zamanda satışın gerçekleşmesi doğru bir karardır” dedi. 

Başkan Akça; “Fındık üreticisi de düşünülerek hareket ediliyor” diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Burada TMO’nun 2016 yılı mahsulü 13,00, 2017 yılı mahsulü 15,00 ve 2018 yılı mahsulü 18,00 TL’den satışa çıkarmış olması, fiyatın serbest piyasa koşullarının üzerinde olması, devletinde üreticinin de zarar etmeyeceği bir hamlenin yapılmış olduğunu görüyoruz. Burada şu var, geçmiş yıllarda olduğu gibi, 5,00 TL’ye alıp, 3,00 TL’ye birilerine peşkeş çekilmemiştir. Bu fiyatlara baktığımızda önümüzdeki sezon fındık fiyatlarının iyi olacağını görmemiz mümkün. Zaten TMO yetkilileri gelecek sezonda da gerektiğinde fındığa alım müdahalesi yapacaklarını açıklamışlardır. Biz konunun takipçisi olmaya devam edecek ve Türkiye’de fındık üreticisinin en büyük temsilcisi olarak üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz”  Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi