Yapılan develüasyon;  buna bağlı enflasyon ve fiyat artışları ile piyasa iyice pahalandı. Ancak enflasyona bağlı ücret artışları henüz yapılmadı.

      Toplu sözleşmeye bağlı artışlar memur ve memur  emeklisi  için;  6 şar aylık dilimler halinde yapılıyor. Dolasıyla sözleşme ile temmuz ayı için bağıtlanmış yüzdelik artışa; 6 aylık enflasyon farkı ilave edilmek suretiyle; yeni aylık ücretler belirlenecek.

       Yapılmakta olan Merkezi yönetim Ek Bütçe Kanun Tasarısı ile oluşacak  mali duruma; ödeneklerin kullanım yetkisi verilmiş olacak.

       Şu anda mevcut duruma göre satın alma gücü olabildiğince düştü. Dolasıyla iç piyasada tüketilen malları üreten firmalarda oldukça zor durumdalar; veya üretimlerini kısarak; satabilecekleri kadar üretme eğilimindedirler. Diğer yandan akaryakıt fiyatları aşırı yüksek oluşu; özellikle yurtiçi taşımacılık   çok pahalı hale geldi.  Otobüs bilet fiyatları; ödenebilecek  fiyatın çok üstündedir. Bu nedenle özellikle iç piyasada nakliyeden doğan fiyat artışları fevkalade yüksektir. Yalnızca nakliyeden doğan kilodaki fiyat artışı 2 – 3 tl gibi rakamdadır. Dolasıyla yerinde  kilosu 8 tl olan bir sebzenin; nakliyeden dolayı üzerine binen farkla   10 – 11 gibi bir rakama ulaşabilmektedir.  Satın alma gücüde düşük kaldığından taze iken satılamama tehlikesi ile karşı karşıya kalabilmektedir.

     Yapılan yeni ek bütçeyle tüm bu olumsuz şartların büyük ölçüde ortadan kaldırılması son derece  Ülkemiz yararına olacaktır.  Hepimizin beklentisi ekonomik sorunları atlatabileceğimiz günlere dönmektir.  Diğer bir olgu ise süratle özellikle  şehirler arası ve şehir içi taşımacılıkta   elektrikli  otobüslere  geçmek; son derece ekonomik olacaktır.  Ayrıca elektrikli araçlara  geçecek teknolojiye  süratle yönelmeliyiz.  Yapımı durma noktasına gelen YHT hatlarının süratle artması  ulaştırmada  ekonomik çözüm olacaktır.