2007 yılında Elazığ’da meydana gelen depremde hasar gören merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi’ndeki Hacı Feti Camii'nin yeniden inşa edileceği belirtildi. Daha önce yıkımı gerçekleştirilen caminin temeli İl Müftüsü Peyami Güngör’ün de katıldığı törenle atıldı.
Bir süre önce içi boşaltılarak yıkılan caminin temel atımı için Sürsürü Mahallesi’nde tören düzenlendi. Temel atma törenine Belediye Başkan Vekili Mustafa Asım Nazırlı, İl Müftüsü Peyami Güngör, Ak Parti İl Başkanı Ejder Açıkkapı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Hacı Feti Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hacı Ali Demir, depremden zarar gören caminin yıkılması gerektiği yönünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün karar aldığını ve bu karar doğrultusunda caminin yıkıldığını ifade ederek, “Camimizde ibadet edilmeyeceği yönünde karar çıkınca bizler de dernek olarak çalışmalara başladık. Önce caminin içini boşalttık ardından söküm işlemini tamamladık. Bugün de burada camimizin temelini atacağız. Hayırsever vatandaşlarımızdan cami inşaatının tamamlanması için yardım bekliyoruz” dedi.
Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör de cami yaptırmanın müminlerin görevi olduğunu belirterek, “Bugün buraya hayırlı bir iş için geldik. Çok şükür Elazığ’da cami ve kuran kurslarının sayısı artıyor. İnşaatı devam eden cami ve kuran kurslarımızın en yakın zamanda tamamlanarak ibadete açılmasını sağlayacağız. Bu camimiz de hasarlı bir camiydi. Yıkılması gerekiyordu. Bu konuda dernek başkanı ve mahallelinin girişimleri oldu. İbadethane yapmak müminlerin görevidir. Bu konuda sadece devletten yardım ve destek beklemek doğru değil. Müslümanlar da bu konuda sorumlu davranmalıdır” şeklinde konuştu.
Belediye Başkan Vekili Mustafa Asım Nazırlı da ibadethanelere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek caminin kısa zamanda tamamlanıp ibadete açılmasını temenni etti.
Konuşmaların ardından dualarla caminin temeline ilk beton döküldü.
Kaynak: iha