Yıllardır peşinden çocuksu bir heyecanla koştuğumuz futbol topunun masumiyetini yitirerek kirlendiğini üzülerek kabul etmek zorundayız. Basın ve az sayıda kalan Orduspor taraftarları olarak biz içinde bulunduğumuz kötü gidişi umursamadan, renklerimizi gelecek nesillere taşımaya çalışırken, arkamızı dönmeye bile fırsat olmadan gözümüzün önünde kirli oyunlar oynanmaya devam ediyor.
50 yıllık tarihinde Avrupa Kupaları’nda Ay-Yıldızlı armayı gururla temsil eden Orduspor’umuzun uzun yıllar sonra 2010-2011 yılında Süper Lig’e çıktığında Ankara’da olan birçok Ordulu futbolseverin günlerdir sesleri çıkmamıştı. O anlar dün gibi akıllarda. Görünen o ki, o gün sevinçten çıkmayan ses şimdi ise siyasetten dolayı çıkmıyor. Sesiyle, nefesiyle, alın teriyle, emeğiyle, helal kazancıyla gönül verdiği kulüpleri destekleyen ve ayakta tutan taraftarlardır ancak siyaset tüm bu özellikleri tribünlerden alarak sadece seçim zamanlarında boyunlarına taktıkları atkıları görmezden gelmiştir.
Siyasi liderlerin boyunlarında Orduspor atkıları ile çıktığımız Süper Lig’de ‘Hedef 3 yıl içinde UEFA, 5 yıl içinde süper lig şampiyonluğu’ ile hayalperest bir hedefe sürüklendik. Hatalar zinciri sonrasında ise 50.yılımızda 3.Lig’de kendi öz çocuklarımızla mücadele etmek zorunda bırakıldık. Kimsenin sahip çıkmadığı Büyükşehir Belediyesinin, Siyasi liderlerin ve şehrin büyüklerinin görmezden geldiği Orduspor’umuz kümede kalma yolunda yanlız bırakılmıştır. Hatta daha da ileriye gidilerek tesislerden atılmaya zorlanmıştır. Biz insanları heyecanlandıran ve mutlu eden takımımıza birilerinin kulağının üzerine yatarak üç maymunu oynamasını kabul edemeyiz.
 
Ve buradan, özellikle iç sahamızda yapılan hakem hatalarından sonra futbolun tüm aktörlerine bir kez daha sesleniyorum;
Özellikle sahamızda oynadığımız maçlarda 3 puan alabilmek için sadece futbol oynamamız yetmiyor. Özellikle karşılaşmayı yönetmek için sahaya hakem kıyafeti giyerek çıkan insanlar, sizin göreviniz konuk ekibi koruyup kollamak değildir. Siz futbol oyununu koruyun. Sizlerin belki de gözünüzden sakındığınız çocuklarınızla aynı yaşta sahada alın terleriyle mücadele ederek bir imkansızı başarmak isteyen Ordu’nun öz evlatlarının hakkını yemeyin. Adaletli kararlarınızla temiz futbol yönetin. Futbolu temizleyin ama önce siz temizlenin. O kaldırdığınız bayraklara, yazdığınız raporlara, çaldığınız düdüklere vicdanınıza sorarak karar verin.
Son sözüm ise Ordu Büyükşehir Belediye’nin desteği ile hedefini 3.Lig olarak belirlemiş Güzelorduspor’a yatırım yapıp, maddi manevi takımın yanında olan iş adamları ve
nüfus kağıdında doğum yeri Ordu yazan insanlara; Orduspor’u unutanlar, görmezden gelenler, düştü diyenler büyük bir yanılgı içerisindeler. Özellikle Süper Lig’de yanında olduğunuz, protokol tribünlerinde yer bulamadığınız Orduspor’u kaderine terk etmek yakışıyor mu size ? Elinizi vicdanınıza koyun, tabi kaldıysa !