Orduspor, Menemen Belediyespor karşısında aldığı ağır mağlubiyetle geçen sezonun ikinci yarısındaki saha içindeki sıkıntılı sportif dönemi yeniden akıllara getirdi. Aradan neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen yine bu farklı mağlubiyetteki en suçsuz isimler sahadaki futbolcular oldu.
Orduspor’un paraşütsüz düşüşü devam ediyor. Bazılarına göre düştü ve paramparça oldu. Eski yönetim yeni yönetimi, yeni yönetim eski yönetimi suçluyor. Eski yöneticiler ve hali hazırda yönetici olanlar kaos ortamı yetmezmiş gibi herkesin gördüğü, okuduğu sosyal medya hesaplarından birbirleri ile laf dalaşına giriyorlar. Orduspor artık futbol takımı ve basketbol takımı ile birlikte çok az kesim tarafından umursanıyor. Bazı kesimlerde ise umursadığını zannediyor.
Orduspor’da geride kalan maça bakıldığında ağır bir mağlubiyet aldı. İşin diğer tarafına bakacak olursak ise, -son yıllarda hepimiz alıştık bunlara- son 2 haftada yaşananlar mağlubiyeti berabarinde getirdi. Takımdaki oyuncuların çoğu iyi hava yakalayıp potadan çıkmak istiyor. Ancak önce 3 puanın siliniyor sonra en güvendiğin isim olan takıma abilik yapan Ahmet Kuru 6 ay ceza alıyor. O da yetmiyor daha sonra -6 puan daha silineceği konuşuluyor. Özellikle alt ligdeki mücadele eden bu kadar düşük yaş ortalamasına sahip olan bir takımın kolay kaldırabileceği birşey olmasa gerek. Çok az futbolcu var bu şartlarda sahadaki işine konsantre olabilecek.
Basketbol ise futbolda aynı orantıda gidiyor. Avrupa’nın en iyi liginde neredeyse rekor sayılabilecek kadar düşük bir bütçe ile mücadele edip kümede kalma savaşı veriyor. Transfer yapıp sahaya sürmekle kümede kalınmıyor ne yazık ki. Ligin artık sonuna doğru geliniyor. Her kesimin, her bütçenin, her Orduspor sevdalısının bu kulvarda da desteğine ihtiyaç olacak.
Kampanyalar, sponsor biletler, indirimde store ürünleri ve daha birçok şey. Bunlar artık hiçbir Orduspor taraftarının ilgisini çekmiyor. Ordu sokaklarında Orduspor neden bu konuma geldi diye mikrofon uzattığın herkesten uzun uzun cevaplar alırsın. Peki düzelmek ne yapılması gerektiğinin cevabını kaç kişi biliyor ?