84 yaşında okullu olmak;
Gülyalı ilçemizin sevilen hanım efendisi Cumhuriyet kadını Seyhan Altan Palakçı'yı masa başında ders yaparken görmek, onun bu azmine hayran olmamak elde değil.
Uzun zamandır ziyaret etmeyi düşündüğüm, Seyhan hanımefendi (Seyhan ablamı,annem) diyorum,çünkü annemle aynı yaştaydı) çocukluğumda tanıdığım en naif insanlardan biridir kendisi.
Kendisini ziyaret etmek benim için çok önemliydi annem ile arkadaşlıklarının bulunması, bana anılarımı tazeletecekti.
10 Şubat Çarşamba akşamı  ziyaret etmeye karar verdim. Ansızın ziline bastım,kapıyı araladığında duraksadı,beni karşısında görünce şaşırmıştı sanki,belki hiç beklemiyordu,bir an zamansız geldiğimi düşündüm,içeri buyur etti  beraberce salona geçtik o masanın başına geçti bende yanına oturdum.
Masasında bilgisayarı,etrafında bir sürü ders kitapları,kalem ve defterler,ne yapıyorsun diye sordum, okuyorum ben  ders yapıyorum dediğinde hayrete düşmüştüm, bu yaşta 80 yaşında okumak, Anlatmaya başladı,İlkokulu Gülyalı'da o sizin eski resimlerini sosyal medyada paylaştığınız okulda 48-49 döneminde bitirdim, Ordu'da 1955-1956 döneminde kız enstitüsü olarak açılan okula yabancı dil Fransızca olduğu için kayıt yaptırmada tereddüde  kaldığım için  kayıt yaptırmada geç kalmışım, onbeş, onaltı yaşlarında nikahlanıp evlendim,eşine dönerek İsmail bey 1953 yılında Kore'ye gitti ilçemizin Kore gazisi kendisi.
Kendimi çocuklarımın öğrenimine atadım sanırım oğlumla sen aynı yaşlardasın dedi, gerçektende öyle idi.Çocukları Almanya'ya mastır yapmaya gidince o da gitmiş, Almanya'da kursa giderek iyi derecede almanca öğrenmiş.
Öğrenimimi tamamlamaya fırsatım olmadı,rüyalarımda hep üniversite sınavlarına giriyordum,okumaya karar verdim,açık öğretimin "ortaöğretim" ikinci kısmını  yeni bitirdim,şimdi açık öğretim lise birdeyim, lise birinci sınıftan on dört dersin yedisini verdim.
Allahın izni ile ömrüm olursa liseyi bitirip,rüyalarıma giren üniversitenin en azından ön lisans kısmını bitireceğim, hiç değilse o havayı koklayabilmem için en azından kayıt yaptırmalıyım dedi ve ekledi.
Sizin tavsiyeniz üzerine şiir yazmaya da başladım,şiirlerimi de bakmanızı isterim dedi.Berkine yazdığı şiirini sayfamda yayınladım. Bu güzel şiirini de sizlere buradan sunuyorum. 
Altın renkli kumdan yürü
Yosun tutmuş taştan yürü
Sağı solu bırak sen
Doğrunun ardın dan yürü
Atamızın izinden yürü
Seher vakti çimden yürü
Yaylanın düzünden yürü
Öğrenmek istiyorsan eğer
Bilimin ardından yürü
Boş zamanı hiç kaçırma hiç
Sen onun değerini bil
Boş yere söz üretme
Güzel sözler söylemenin anlamını bil 
Güzel insan güzeldir
Dünyayı seviyorsa
Doğru olmak kutsaldır
Paylaşmayı biliyorsa