CHP İstanbul Milletvekili Enginyurt, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ile birlikte Ordu’da sahada bir dize ziyaretlerde bulunurken fındık üzerine de açıklamalarda bulundu.

Fındık dalda iktidar uykuda

Enginyurt, “Fındık sezonu geldi. Fındık dalda ama iktidar uykuda. Hala fındığa verilen bir fiyat yok. Üretici perişan. 160 liraya, 170 liraya fındık alıyorlar. Yevmiye 3 bin TL. Patozu, diğer giderleriyle birlikte fındığın maliyeti 200 liranın üzerinde. Fındık üreticisi fiyat bekliyor. Ordu sokaklarındayım iki gündür. Ulaş başkanımla beraber geziyoruz. Soruyorlar vekilim, başkanım fındığımızın fiyatı ne olacak?” diye konuştu.

Çiftçiyi perişan ettiniz

İktidara seslenen Enginyurt, “Buğday üreticisini perişan ettiniz, çay üreticini perişan ettiniz, narenciye üretişi perişan oldu. Üzüm, kayısı üreticisi perişan oldu. Velhasıl Türkiye’de çiftçiyi üretirken batırdınız. Soruyoruz fındık taban fiyatı ne olacak? TMO ne kadar fındık alacak? Piyasa kime bırakılacak. Tekelci firmaya mı hizmet edeceksiniz üreticiye mi hizmet edeceksiniz?

Ordu-Giresun üreticisine sahip çıkın

Enginyurt son olarak şunları söyledi: “Fındık taban fiyatını sayın başkanımla birlikte buradan ilan ediyoruz. En az 300 lira olmalı. Karadeniz’i, Giresun’u, Ordu’yu diğer yörelerle bir görmeyiniz. Burada Gotana’da fındığı iple topluyorlar. Dağ taşta fındık topluyorlar. Buranın maliyetiyle başka yeri kıyaslamayın. Ordu-Giresun üreticisine sahip çıkılsın diyoruz. AKP hükümetine sesleniyorum. Fındık en az 300 lira olmalı.”

Muhabir: Soner ÖZDEMİR