İYİ Parti Ordu İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen programda, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz, İstanbul Milletvekili Burak Akburak, Genel İdare Kurulu Üyeleri Ünzile Yüksel ve Rıdvan Yalçın ile Ordu İl Başkanı Fatih Titiz vatandaşlarla ve kurum temsilcileriyle bir araya geldi.

Program kapsamında ilk olarak Ordu yerel basını ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Siyasi İşler Başkanı Enver Yılmaz, Türkiye’nin dış politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, “Ülke genelindeki iki konuyla alakalı kanatlarımı sizinle paylaşmak isterim. Önce ‘açılım süreci’ dediler sonra ‘barış süreci’ dediler şimdi adı ‘geçiş süreci’ oldu. Bilinmezliğe doğru giden bir ülkenin nasıl yönetildiğini kamuoyu da yakından takdir etti” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti olarak hükümetin Suriye’nin kuzeyindeki politikasına ilişkin geçen yıldan itibaren tutarlı bir çizgi izlediklerini belirten Yılmaz, “Suriye’nin kuzeyinde izlemiş olduğu hükümetin politikasına karşı geçen yılın ekim ayından itibaren yapılan açıklamalar sonrası tutarlı politika ile söylediğimiz her şeyin çıkmasının esasen üzüntüsü içerisindeyiz” dedi.

Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti: “Temsili silah bırakmayla ilgili başlayan süreç bugün maalesef SDG adı altında hemen komşumuzda Suriye’yi fiilen işgal etmiş yaklaşık 3 milyonluk bir nüfusla devasa bir devlet yapılanması haline gitmekte. Biz onu uyarmıştık bir yıl öncesinden. Ama dediler ki ‘siz terörsüz Türkiye istemiyor musunuz’ sevr barış antlaşması gibi içinde barış var ama içinde İç Anadolu da birkaç il dışında anlaşma gereği vatan toprağı kalmamıştı. Terörsüz Türkiye adı altında Türkiye’nin enerjisini sınırlarımızın güneyindeki Suriye’deki SDG yapılanmasını bertaraf etmek kaydıyla bir oyalama taktiği oluştu. Türkiye’de zaten fiilen terör zaten yoktu, bir kılıf altında terörsüz Türkiye’ye çevirdiler.”

Toplantıda söz alan Samsun Milletvekili Erhan Usta ise Ordu’nun fındık üretimindeki yeri ve bu yıl yaşanan üretim kaybı hakkında bilgi verdi.

Usta, “Ordu 2.3 milyon dekar alanda fındık üretiyor, Türkiye üretiminin üçte birini karşılıyor. Ancak bu yıl zirai don nedeniyle rekolte yüzde 70 düştü. Yani yaklaşık 65 bin ton fındık üretilecek. Bu kayıp, Ordu ekonomisine yaklaşık 35 milyar lira, yani 1 milyar dolarlık zarar demek.” Rekolte oyunlarına da dikkat çeken Usta, “İhracatçılar 602 bin ton dediler, hâlâ düzeltmediler. Halbuki bu yıl 350 bin tonun üzerine çıkmak mümkün değil. Rekolteyi yüksek gösterip fiyatları düşük tutma eğilimindeler. Bu üreticinin gelirini doğrudan etkiliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber merkezi