Günümüzün en önemli sorunlarından biriside ulaştırmadır. Bazen  insanlar gidecekleri yere; mümkün olan en kısa sürede gitmek  durumundadırlar.  Trafik sıkışıklığı, trafiğin kurallarına uygun süratle  akmaması; Karadeniz kenarındaki  illerin, ilçelerin  yaşam yoğunluğunun genelde sahillere yakın oluşu;  ister istemez trafik yoğunluğunu otomatik olarak gündeme getirmektedir.  Hele şehir içi ulaşımda ve yakın çevre ulaşımı da çevre yolu olmayınca;  trafik ister istemez ana karayoluna taşınmakta; bu konuda özellikle kara yolunda yoğunluğa  sebeb olmakta ve trafik oldukça ağır akmaktadır.

       Fatsa İlçemizin ayrıca içteki ilçelere giden ana yolların; sağdaki Korgan ve  Kumru İlçelerine bağlantı sağlamakta;   diğeri sol taraftaki , içe giden yol ise Çatalpınar,  Kabataş, Aybastı İlçesi, Perşembe Yaylası ve devamında Tokat’ın Reşadiye (Erzurum, Erzincan,  Samsun; İstanbul  Yolu)  İlçesine bağlantı sağlamaktadır.  Bu yolun sol tarafa giden bağlantısı  da  Çamaş ve Gürgentepe İlçelerine bağlantı sağlıyor.  Hal böyle olunca İlçelerden gelen yoğun bir trafikte  Fatsa Ana Karayolu’na akmaktadır.

       Peki çözüm nedir derseniz; çözüm Fatsa Çevreyolu’nun yapılmasıdır. Bu yol, Bolaman Mahallesi içinden geçen Ordu Çevre Yoluna bağlantı sağlanarak Fatsa’nın arkasından (güneyinden) geçerek Ünye Çevre Yolu’na  bağlantı sağlıyan şekilde planlanırsa; sorun çözülmüş olur.  Çevreyolu yaklaşık; 27 kilometre  civarında olacaktır. Yapıldığında İlçelerden gelen ve Fatsa’ya uğramayan trafikte çevre yoluyla  gideceği yere gidebilecektir.  Böylece Fatsa şehir içindeki trafikte olabildiğince en aza inecektir.

       Yapıldığında trafik çevre  yolundan akacak; şehir ana karayoluna bir yoğunluk götürmeyecektir.  Ayrıca şehir içi trafiğin önemli bir kısmı çevre yoluna gideceği için; şehir içindeki trafik yoğunluğu  da  en aza inecektir.  Şehirlerarası yolculuk  yapanlar  Ünye Çevre Yolu girişinden, Ordu Çevre Yolu bitimine kadar; Çevre Yollarından gideceğinden trafik her noktada rahatlıyacaktır.