Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Giresun kalite fındığı 10,50 lira, levant kalite fındığı 10 liradan satın alırken, serbest piyasada fındık fiyatı 8 liraya kadar indi. Milliyetçi Hareket Partisi Ordu  İl Teşkilatı fiyatları protesto etmek amacıyla fındık yaktı.

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz ve MHP 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un katıldığı eylemde, fındık üreticisinin sahipsiz bırakıldığı belirtildi.

Milliyetçi Hareket Partisi 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, gerçekleştirilen eyleme katılımın az olmasını eleştirerek; "Görüyoruz ki bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıya halkımız katılmasını talep etmiş olmamıza rağmen halkımız bu toplantıya katılmayarak şunu ispatlamıştır. Herkes halinden memnun. Bu durum onu gösteriyor. Biz bu toplantıyı gerçekleştirirken, AKP'liler , MHP'nin fındığı siyaset malzemesi yaptığını iddia ediyor. Bütün toplumun şunu bilmesini isterim benim ve burada bulunan arkadaşlarımın bir gram fındığı yok. Fındık 20 TL de olsa bize faydası yok, 5 TL de olsa bize zararı yok. Biz siyaseti toplum için yapıyoruz. Biz Ordulu göçmesin, esnaf iflas etmesin, ticaret değişsin, düğünler borçla yapılmasın, icralık esnaf sayısı düşsün istiyoruz. Onun için fındığa sahip çıkmaya çalışıyoruz. Millet kendi fındığına sahip çıkmıyor. Doktordan tarım bakanı yaptılar ve o tarım bakanı; 'Fındık fiyatları neden düşük biliyor musunuz, rekolte yüksek olduğu için fiyatlar düşük" diyor. Söylenenler hep sabırlı olun, acele etmeyin şeklinde. Ordulular da çok iyi sabrediyor. Fındığın halinden anlamayan, dinlemeyen bir bakan var. Bu bakan da diyor ki, rekolte yüksek fiyat bu yüzden düşüyor. MHP olarak bugün rekolteyi düşürmek adına fındık yakıyoruz. İnşallah fiyatlar yükselir de halkımız rahat eder. AKP hükümetine sesleniyorum. Sessizlik hiç hayır değil. Bu insanları mağdur etmeye devam ederseniz bir gün gelir sizden hesap sorarlar. Hesap günü de 2019'dur. Fındık rekoltesi yüksek diyen tarım bakanına destek olsun diye fındık yaktık. İnşallah fiyatlar yükselir." dedi. Haber Merkezi/Yasemin Kuzu
Editör: Haber Merkezi