Şimdi ben çıkar da üreticilere, "Bunlara uymayın, yanlış yapar, zarar ederseniz" dedim mi; demedim mi diye sormam mı?
Size bu konuda uyarının yer aldığı onlarca, yüzlerce yazı çıkarırım.
Hoş; çıkarmama ne gerek var ki? Her şey ayan beyan ortada değil mi?
*
Kimlerden mi söz ediyorum?
Fındıkta asıl işleri ziraatçılık olmasına rağmen, adeta basında yer almak için fiyatla haşır-neşir olup, "yükselecek de yükselecek. Sakın fındığınızı satmayın" diyenlerden söz ediyorum.
Hani şu geçen hafta, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in kapısına dayanıp, üreticiyi nasıl yanlış yönlendirdiklerini bir kenara koyarak, "Fiyat 10 liranın altına düştü. Marketlerde ise 70-80 liraya çıktı" diyerek, bu işi tekrar devletin kapısına düşürüp, tüyü bitmemiş yetimin hakkını TMO üzerinden gasp ettirmek için çalışanlar var ya, hah işte onlardan!
*
Sayın Bakan'da, "Nasıl olsa devlet nüfusun yüzde 22'sine yattığı yerde para dağıtıyor. Bunu da ilave eder, yüzde 25'e çıkarırız" babından, babasının kesesindenmiş gibi devletin kasasından dağıtmada beis görmemişcesine  açıklama yaptı.
*
Konuyu yazmak için çok yer lazım da, tek bir şeyi tersinden sormak isterim!
Şu ziraatçılar, 40-45 liraya satılması gerekirken raflarda "70-80 liraya çıktı" dedikleri fiyatla ilgili de Sayın Bakan'ı göreve çağırsalar ya!
*
Her ne olursa olsun; ben oyunun, maçın sonucuna bakarım! 
Biz, "bunların söylediklerine kanmayın. Kanarsanız da sizi zarara uğrattıkları için mahkemeye başvurup, sizi aldattıkları için zararınızı talep edin" diye uyardığımız, şimdi de Bakan'ın kapısına dayanıp, aslında "Biz ettik, sen eyleme. Kurtar bizi" diyen bu zat-ı muhteremler hiç bedel ödemeyecekler mi? Yanlış yönlendirmenin hesabını vermeyecekler mi?
Tabii, bir de fındık ve piyasa hakkında TZOB'den önce bakanı ziyaret edip, gereken bilgilendirmeyi yapmayanların da bu yanlış beyanda günahları yok mu? O da ayrı bir hesap!
*
Unutulan bir şey daha var!
Üreticileri bu gibi durumlar için devlet destekleme yapmıyor mu? Alan bazlı destek uygulamıyor mu?
Neden hiç kimse, dekarda 80-90 kilo fındık alındığına göre, kilo başına yaklaşık 2 TL'ye tekabül eden bu desteği fiyata ilave etmiyor?
Yoksa, bu destekleme de, sakatlara yapılanlar sınıfında garanti paraya mı dönüştürüldü?