Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversiteli gençlerin yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, farklı şehirlerde eğitim gören öğrencilere yılda dört kez olmak üzere toplam 5 bin TL'ye kadar ulaşım desteği sağlanacağı belirtildi. Bu destek, öğrencilerin hem ailelerine hem de eğitim gördükleri şehre daha sık gidip gelmelerine olanak tanıyacak ve böylece hem sosyal bağlarını güçlendirmelerine hem de eğitim hayatlarına daha rahat devam etmelerine yardımcı olacak.

Ulaşım desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını kendi veya ailelerinin ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yapabilecekler. Başvurular, hem şahsen hem de e-Devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilecek. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından sonuçlar, yine e-Devlet üzerinden öğrencilere bildirilecek.

Bakanlığın bu kararı, üniversiteli gençler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Öğrenciler, bu sayede seyahat masrafları konusunda daha rahatlayacaklarını ve eğitim hayatlarına daha verimli bir şekilde odaklanabileceklerini ifade ediyorlar. Aileler ise çocuklarının sık sık yanlarına gelebilmesi sayesinde daha huzurlu olacaklarını belirtiyorlar.