Dünyaya gelen herkez birgün ahiret yolculuğunun ilk durağı olan kadir istasyonunda konaklamaya başladı. Ne var ki  gaflet sebebiyle zaman zaman gideceğimiz bu mekan unutur, kendimizi hiç ölmeyecekmişçesine fani dünyanın lüks ve debdebesine  kaptırıp günahlara dalıveririz.

‘’ işte kabir ziyaretlerinin önemi  burada kendini gösterir . sık sık yaptığımız bu ziyaretler , kalın gaflet perdelerini yırtarak bir gün bizim de onlar gibi olacağımızı hatırlatır, bu suretle uzun emel ve yanlışlıklardan kurtulmaya çalışırız.

Mezarlıkta okuduğumuz Fatihalar, Yasinler ve diğer sure ve duaların bize olduğu kadar ruhlarını bağışladığımız ölülere de faydası vardır. Biz sevap kazanırken onlar da manevi ikramlara kavuşur , nurlanır, gıdalanırlar. Kabir ziyaretleri vakalarla ve edep dairesinde yapılmalı, İbret alınmalı , kabir taşlarına el yüz sürmeli, bağırıp çağırmamalı, şu mealdeki duayı da zikrederek onları selamlamalıyız :

‘’Es-Selamü aleyküm , ey bu diyarın Müslüman halkı ! Biz de inşallah sizlere katılacağız. Allah’tan kendimize ve size esenlikler diliyoruz ‘’.

Sonra da ziyaretlerine gittiğimiz mezarın önüne çöküp Kur’an okumalı , ruhlarına bağışlamalıyız. ‘’ BUNA DA GÜÇÜ YETMEZSE’’ ‘’ BUNA DA YAPAMAZSA ? ‘’

‘’ O ZAMAN KENDİNİ BAŞKASINA KÖTÜLÜK YAPMAKTAN ALI KOYAR. ‘’

 HEPSİNE ALLAH RAHMET EYLESİN.