Gazetecilikte gerçeği söylemek ve şeytanı utandırmaktan daha yüksek bir yasa olamaz.

Walter Lippmann

*

Yeni kuşaklar belki bilmeyebilir. Eskiden İnsanların gerekli üretime dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim, beceri ve ustalık gerektiren işlere zenaat denirmiş. Bazıları buna Sınaat veya Zanaat  da dermiş. Burada üretim deyince fikirsel yani zihinsel üretimi de işin içine sokuyoruz.

*

Bugün “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”. 1961'de 212 sayılı Fikir İşçileri yasasının yürürlüğe girdiği 10 Ocak günü. 1962-1971 arasında "Çalışan gazeteciler bayramı" adıyla kutlanmış; 1971 yalında mevcut hükümete karşı verilen “Askeri Muhtıra’dan “sonra, ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak değiştirilmiştir.

*

Ülkemizde her şeyin bir gerçeği birde sahtesi durumu ile karşılaştığımızdan, yani Sahte Siyasetçi, Sahte Psikolog, Sahte Hekim’den sonra  Sahte Gazeteci kavramı bizi şaşırtmasın. Bugün sesleri çıkmasa da gerçek haberleri bize ulaştırmaya çalışan, bizleri gerçeklerle aydınlatan gerçek gazetecilerin günü olarak varsayıyorum. Onlar göz önünde pek bulunmazlar. İşin mutfağında çalışırlar. SELAM OLSUN GERÇEK BASIN EMEKÇİLERİNE!

*

HEKİMLİK yanında sevdiğim bu alanda, karınca kararınca yazılar yazarken, birçok değerli gazeteci arkadaşla tanıştım. Bu işin ne kadar güç koşullarda yürüdüğünü yakınen biliyorum. Onlara sevgilerimi gönderiyorum. Bu ülke de birgün varolan siyasi iklimden nemalanmayan, yürekli gerçek gazetecileri bağrına basacaktır. Bu vesile ile  8 Ocak 1996'da İstanbul'da gözaltında  öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe’yi saygı ile anıyorum. Işıklar içinde yatsın.

*

Yazımız olur da, türkü olmaz mı?

Güzel bir Ordu’nun Dereleri  türküsü ile lafımızı bitirelim. Kadir Üstündağ’ın kaynaklık ettiği bu türküyü Ahmet Yamacı Hocamız derlemiş. Emeklerine yüreklerine sağlık. HEPİMİZ DERİN DERİN ÇAĞLIYORUZ!

Ordu'nun Dereleri

Derin Derin Çağlıyor

Kalk Gidelim Sevdiğim

Annem Evde Ağlıyor (Sürmelim Aman)

Sevgilerimle…