Oğuzeli MYO’da sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde başarılı olan öğrencilere düzenlenen törenle kupa, madalya ve sertifikaları verildi.
Oğuzeli Meslek Yüksekokulu öğrencilerini hayata hazırlamaya devam ediyor. Her bir meslek dalında öğrencilere mesleki anlamda etkin ve verimli eğitim verilirken, sportif ve kültürel alanda da fark yaratacak etkinliklere imza atıldı.
GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, eğitim öğretimin yanı sıra öğrencilerin ders dışı vakitlerini sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle geçirmelerininöğrencilerin akademik başarıları ve kişisel gelişimlerinde yardımcı olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, “Bu tür etkinlikler sayesinde öğrencilerimizin hem toplum ile hem de birbirleriyle olan iletişimleri gelişmekte ve kendilerine olan özgüvenleri artmaktadır. 2013-2014 Bahar dönemi itibariyle öğrencilerimiz yoğun bir şekilde bu etkinliklere katıldı. Hedefimiz, öğrencilerimizin mesleki anlamda tam olarak donanımlı hale getirirken onları özgüveni olan ve her yönüyle hayata hazırlayan bir eğitim modeli oluşturmaktır” dedi.
350 ÖĞRENCİ SPOR MÜSABAKALARINDA YER ALDI
Sportif faaliyetlerin koordinasyonunu gerçekleştiren Öğr. Gör. Yasin Eroğlu çok sayıda öğrencinin katıldığı karete, voleybol ve futbol turnuvaları düzenlediklerini belirterek, “futbolda 16 takım, voleybolda 8 takım ve karetede 50 öğrenci olmak üzere toplam 350 civarında öğrencimiz bu spor müsabakalarında aktif rol almışlardır” dedi.
Öğr. Gör. Eroğlu, “Tüm müsabakalarda katkılarını esirgemeyen başta Yüksekokul Müdürümüz Y.Doç.Dr. Necip Fazıl Yılmaz olmak üzere Oğuzeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ökkeş Solmaz’a, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Orhan Ecemiş’e, turnuvanın koordine edilmesinde ve maçların yönetilmesinde katkı veren antrenör Kemal Akın ve Murat Bilgiç’e teşekkür ederim” diye konuştu.
800 ÖĞRENCİYE YANGINDA İLK MÜDAHALE EĞİTİMİ VERİLDİ
Diğer yandan Öğr. Gör. Celal Bal koordinesinde Oğuzeli’nde eğitim gören 800 civarındaki ilkokul öğrencisine yangında ilk müdahale eğitimi verilerek, yangın anında neler yapmaları gerektiği konusunda öğrenciler bilgilendirildi.
“OĞUZELİ’NDE TRAFİK BİLİNCİ”
Öğr. Gör. Aslı Özpolat koordinesinde “Oğuzeli’nde Trafik Bilinci” projesi kapsamında, Oğuzeli’ndeki tüm esnaflara ve okullara gidilerek bilgilendirici broşürler dağıtılarak, “MYO öğrencileri gözüyle Oğuzeli” konulu fotoğraf yarışması sonucunda birbirinden farklı ve ilginç görüntüleri fotoğraflayan öğrencilerin çektikleri fotoğraflar sergilenerek dereceye girenlere ödülleri verildi.
Kaynak: iha