KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) "1. Hemşirelik Sempozyumu" düzenledi. 

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve sağlık liselerinin işbirliğinde düzenlenen sempozyumda konuşan KBÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Işıl Işık Andsoy, ilk defa düzenlenen sempozyumla yaptıkları güzel çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini söyledi. 

Hemşireliğin sağlık ekibinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Andsoy, "12-18 Mayıs'da ülkemizde ve dünyada hemşirelik mesleğinin gelişmesi ve güçlendirmesi için çeşitli bilimsel kutlamalar düzenlenmektedir. Hemşirelik, hastaların iyileştirilmesi, toplum sağlığının korunup geliştirilmesine katkıda bulunan, çevresi, gelenek, görenek, din, dil ve ırk gözetmeksizin bir bütün olarak ele alan bilimsel eğitim üzerine temellendirilmiş bir bilimdir" sözlerine yer verdi.

Sempozyuma, Karabük Valisi Vali Orhan Alimoğlu, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum sonunda Alimoğlu, Karabük'te yılın hemşiresi seçilen Aynur Çiftçi ve yılın ebesi seçilen Fatma Özkan’a teşekkür belgesi verdi. 

Kaynak: aa