İstanbul Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğinin açılış programına, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcıları Zafer Karamehmetoğlu, Levent Yetgin, Gökhan İkitemur, İl Kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak, ORDEF Başkanı Sabri Çelebi, bazı ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Ordulu hemşerilerimiz katıldı.

Program, Ordu Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ile Eyüpsultan Belediyesi Folklor Ekibinin halk oyunları gösterisi ile başladı.

Programın açılış konuşmasını, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi yaptı.

Yakın ilgi ve desteği dolayısıyla Vali Tuncay Sonel’e teşekkür eden Sabri Çelebi, bugün Ordu’nun tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi, “Ordu’dan gelen Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız hemşerileri ile, Ordulular birbirleri ile hasret giderecekler. Bu günleri iple çeken, Ordu Günleri ne zaman olacak diyen, İstanbul’da yaşayan hemşerilerimiz bugünü iple çekiyorlardı ve bu 4 gün zarfında burada bir kucaklaşmayı, buluşmayı gerçekleştirecekler. Aynı zamanda bütün bunların önümüzdeki dönemde Ordulu hemşerilerimize sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi olarak yeni fırsatlar yaratacağına inanıyorum” diye konuştu.

Ordu Valiliği'nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğinin açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, konuşmasına Orduluların selamını iletti ve düzenlenen etkinliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmasının devamında Ordu’nun yurt içinde ve yurt dışında önemli değerlerinin olduğuna vurgu yapan Vali Tuncay Sonel, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Ordu’da şehit ve gazi ailelerimiz başta olmak üzere, yetim ve öksüz evlatlarımıza, engeli olan vatandaşlarımıza, dedelerimize, ninelerimize, en ücradaki vatandaşıma kadar devletimizin şefkatini ve merhametini gösterdiklerini söyledi.

Vali Sonel, Ordulu hayırsever iş insanlarına da çağrıda bulunarak, eğitim yatırımı yapmaya davet ederek sözlerini tamamladı.

“Bugün bu buluşmanın Ordu’muza, İstanbullulara ve Ordululara güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Ordu’ya geldiğimizde 66 okulun yıkım kararı vardı. 40 civarında okul lazımdı. Devletimizin ve vatandaşımızın destekleriyle 41 okul, 543 dersliğe ulaştık. Gelin bu Ordu buluşması beraberce birkaç okulun yapılmasına vesile olsun.“

Açılışta Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise “ORDEF’in düzenlediği etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı.

Kurtulmuş konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Burada hep beraber Ordulu hemşeriler olarak dostluk içerisinde, birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde güzel bir etkinliğin başlangıcını yapıyoruz. Ben buraya katılan bütün kuruluşlarımıza, bütün belediyelerimize, valiliğimize ve buraya güç veren siz değerli katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, Ordu Dernekler Federasyonu’na teşekkür ederek, Ordulu iş insanlarını Ordu’ya da yatırım yapmaya davet etti.

Güler konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Sevgi dilini kullanarak kucaklayıcı bir bütünlük içinde bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Biz Ordulu iş adamlarını, çile çekerek başarılı olan, tırnaklarıyla kaza kaza başarılı noktaya gelen, güzel hizmetleri ile İstanbul’a katma değer katan Ordulularımızı, biraz da Ordu’da da yatırım yapmaya davet ediyorum. Gelin bu güzellikleri birlikte paylaşalım. Yaylalarıyla, kanyonlarıyla, şelaleleriyle, birbirinden güzel 19 ilçesiyle birlikte yapalım ve azı sevgi potasında eriterek, çoğaltalım, bereketlendirelim. Hepinizi Ordu’ya davet ediyorum. Biz büyük, kocaman bir aileyiz.”

  1. Parti Ordu Milletvekili Dr. Şener Yediyıldız, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aksu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Nurettin Turan, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, birer selamlama konuşması yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol mensupları tarafından kurdele kesimi yapılarak, Ordu Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol mensupları tarafından stantlar gezildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi