ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık programı öğrencileri, gastronomi yarışmasında 1 altın, 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 9 madalya kazandı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, 28-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali`nde öğrencilerin elde ettiği başarının gurur verici olduğunu belirtti.

Öğrencilerin ortaya koydukları ürünlerin niteliği ve sunumunun başarılı olduğunu vurgulayan Özer, “Bu tür çalışmalar belli bir emek, özveri ve çaba ürünüdür. Devrek MYO’da Aşçılık bölümü için yapılan yatırımlarımızın böyle başarılarla taçlandırılması bizi son derece memnun etti. Geçen yıllarda da pek çok başarıya imza atan Devrek MYO öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden akademik personelimizi ve idari personelimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” ifadesini kullandı. 

Devrek MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş da öğrencilerin üniversitelerini en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceklerini belirterek, uluslararası boyuttaki yarışmadan öğrencilerin mesleki anlamda çok şey öğrenerek döndüklerini, yarışmada yer alan yabancı yarışmacılarla hem kültürel hem de mesleki bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Kaynak: aa