SAMSUN (AA) - Çarşamba ilçesinde Sivil İnisiyatif Platformu tarafından "28 Şubat'ı Unutmadık" konulu basın açıklaması yapıldı.

Tarihi Göğceli Cami önünde 28 Şubat'ın 18. yılında sabah namazı sonrası bir araya gelen Çarşamba Sivil İnisiyatif Platformu üyeleri adına basın açıklamasını Çarşamba İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Yunus Emre Zengin okudu.

"28 Şubat darbesi Müslüman halkımızın inancına yönelik zalim bir darbedir" diyen Zengin, şu ifadelerde bulundu:

"Dönemin halk düşmanı paşaları, sözde politikacıları, sözde Cumhuriyet savunucusu köşe yazarlarının destekleri ile 28 Şubat darbesi yapılarak bu toprakların ruh kökü olan İslam’a ve halkımıza ait ne varsa hepsine topyekun savaş ilan etmişlerdir. Bu çerçevede Müslüman halkımızın açtığı imam hatip okullarının kapılarına zincir vurulmuş, halkın oylarıyla gelen bir parti eften püften bahanelerle kapatılmış, başörtüsü başta üniversiteler olmak üzere tüm kamu kurumlarında yasaklanmış, binlerce Müslüman irtica adı altında zindanlara atılmış, insanlara sırf inançları nedeniyle işkence yapılmıştır. Bir tarafında paşaların, diğer tarafında medya, politika ve iş çevrelerinin olduğu bu zalim saldırıya karşı kimileri teslim bayrağı çekerek darbecilerle iş birliği yaparken, onur ve izzet sahibi insanlar ise direnişi seçmişlerdir. Bu asil direniş ve ödenen bedeller, dönemin paşalarının tanklarından, tüfeklerinden daha güçlü çıkmış ve bin yıl sürecek denilen saldırı, mücadele ve direnişin bereketiyle geri püskürtülmüştür. Böylece tarih bir kez daha mazlumların, halkların direniş iradesinin zalimlerin tank ve tüfeklerinden daha etkili olduğuna şahitlik etmiştir."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Kaynak: aa