8 Mart  Dünya Emekçi Kadınlar Günü tüm dünya  kadınlarının kutladığı  bir gün olarak ortaya konmuştur. Neden 8 martı dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kutluyoruz veya bugün neden Emekçi Kadınlar günü olarak kabul olunmuştur. 8 Mart 1857 yılında Amerika’nın Newyork kentinde 40 bin dokuma ihçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle; çalıştıkları fabrikada greve gittiler. Sonuçta polisin onlara saldırması sonucu ihçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından çıkan yangında;  isçilerin kurulan barikatlardan kaçamaması sonucu, çoğu kadın 129 ihçi can verdi.
        26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhang kentinde 2 ci Enternasyonele bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihinde Amerika’nın Newyork Kenti’nde; yangında ölen kadın ihçiler anısına ‘8 Martın Dünya Kadınlar Günü’ olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliği ile kabul olundu.
        Türkiye’de ilk kez 1921 de Emekçi Kadınlar günü olarak kutlanmaya başlandı. Daha sonra 1975 ve onu izleyen yıllarda da kutlandı. ‘Birleşmiş Milletler Kadınlar 10 Yılı’ programından Türkiye’de etkilendi ve 1975 yılında Türkiye kadın yılı kongresi yapıldı. 1984 yılından itibaren çeşitli kadın örgütlerince ‘8 Mart Dünya Kadınlar  Günü’ olarak kutlanmaya devam etti.
         Kadınların; haklarını tam olarak alabilmeleri için böyle bir günün ortaya koyulup; kadın sorunlarının gündeme getirilip çözüm aranması;  son derece iyidir. Eğer sorunları ortaya koyamazsak ileri demokratik çözümleri geliştiremeyiz ve bulamayız. Eğer genellemede her sorunu olduğu gibi kadın sorunlarını da  gelişkin seviyede çözersek;  yanlışları bize başından yaptırmaz ve doğrulara göre kendimizi yönlendiririz.  Ayrıca kadınların üretime katılması, üretim bilgilerinin geliştirilmesi ile mümkün olmaktadır; bu ise toplumumuzdaki yaşam seviyesini iyileştirecek, kişi başı geliri yükseltecek;  bütün bunlar ülkemizdeki  hayat standardını yükseltecektir.    
        Bu nedenle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların sorunlarını ortaya koyup; çözüm aramaları; daha olgun şartları sağlama açısından son derece önemlidir.  Tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar;  sağlıklar dilerim.