SAMSUN (AA) - Samsun'da ABD'de başlarından vurularak öldürülen 3 Müslüman gençle Mersin'de öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanlığı organizesinde Samsun Büyük Camii'nde öğlen namazının ardından avluda toplanan grup, ABD'de başlarından vurularak öldürülen 3 Müslüman genç ile Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, ABD ve Mersin'de yaşanılan insanlık dışı vahşeti kınadıklarını belirtti.

ABD'de Müslüman gençlerin öldürülmesine batı medyasının sessiz kalmasını eleştiren Göktepe, "Amerika Birleşik Devletleri'nde katledilen 3 Müslüman kardeşimiz için maalesef batı ve batının iş birlikçi medyası sessiz kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle birkaç konuşma olsa da hala bu katliama ve zulme sessiz kalmaya devam ediyor. Biz de istedik ki Samsun'un gençleri olarak Samsunlu olarak ve Müslüman olarak bu zulme ve bu zalimlere karşı bir ses olalım ve bu kardeşlerimizin ruhlarına bir dua okuyalım" diye konuştu. 

Herkes sussa da zulme karşı haykırmaya devam edeceklerini dile getiren Göktepe, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın mekanın cennet olması temennisinde bulundu. Göktepe, zanlıların en ağır cezaya çarptırılacağına inandığını ve adalete güvendiklerini belirtti. 

Cenaze namazına, AK Parti Samsun il teşkilatından yöneticiler, milletvekili aday adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: aa