DÜZCE (AA) - Adıge Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raşid Hunago, "Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü bünyesinde kurulan Çerkez Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, dünyada bu alanda açılmış tek bölüm. Bunun için çok mutluyum" dedi.

Bazı açılış, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Rektör Hunago ve beraberindeki heyet, Düzce Valisi Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti.

Vali Su, ziyarette yaptığı konuşmada, Düzce'de çok sayıda Çerkez'in yaşadığını ve halkla iç içe huzurlu bir hayat sürdüklerini belirtti.

Düzce'nin her anlamda kendisiyle yarışan, sanayisi, doğası ve kültürel çeşitlilikleriyle öne çıkan bir kent olduğunu vurgulayan Su, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü bünyesinde kurulan Çerkez Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nın kültüre ne kadar önem verdiklerinin göstergesi olduğunu söyledi.

Rektör Hunago da Türkiye'deki üniversitelerle birçok alanda işbirliğinde bulunduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin kendileri için büyük öneme sahip olduğuna işaret eden Hunago, "Dil, kültürün ana teması ve temelidir. Türkiye'de oldukça yoğun bir Adıge ve Çerkez yaşamakta. Bizim kültürümüz ve dilimiz yaşamaktadır. Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü bünyesinde kurulan Çerkez Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı dünyada bu alanda açılmış tek bölüm. Bunun için çok mutluyum" ifadesini kullandı.  

Vali Su, Rektör Hunago'ya yöresel ürünlerden oluşan bir hediye paketi verdi.

Kaynak: aa