BOLU (AA) - AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, "AK Parti, demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle; darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir" dedi.

Coşkunyürek, düzenlediği basın toplantısında, 5. Olağan Kongre sürecine ilişkin bilgi verdi.

AK Parti'nin siyasi hayatına 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren başladığını ifade eden Coşkunyürek, şunları söyledi:

 "Aziz milletimize taahhüt ettiği ve bugün 'yeni Türkiye' olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını, siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikayesinin bir destanı olarak gerçekleştirmekte. AK Parti, demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle, darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir."

Coşkunyürek, AK Parti'nin çok önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir öz güven kazandırdı. Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi" diye konuştu.

Türkiye'nin karanlık bir döneminde kurulan AK Parti'nin milleti aydınlığa kavuşturmak için çalıştığını belirten Coşkunyürek, AK Parti'nin demokratik hayatın örnek partisi olduğunu sözlerini ekledi.

Kaynak: aa