BOLU (AA) - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, koalisyon konusunda AK Parti'nin milletin menfaatlerini düşünerek hareket edeceğini bildirdi.

Ercoşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Bolu’daki tabanda da meclisteki milletvekilleri arasında da AK Parti ve  MHP koalisyonunun daha sıcak durduğunu, uzlaşı kültürünü en iyi şekilde ortaya koyacaklarını belirtti.

Zaman geçtikçe daha rasyonel ve doğru değerlendirmeler yapıldığının görüldüğünü belirten Ercoşkun, şunları kaydetti:

"Çünkü seçimin hemen akabinde yapılan değerlendirmelerde yüzde 41 oy almış AK Parti yok sayılarak, sanki başka formüller olabilirmiş gibi parlak ikincilikler, parlak üçüncülükler ve hatta parlak dördüncülükler konuşuldu. Ama şu bir gerçek ki AK Parti parlak bir birincilik aldı. Dolayısıyla iş döndü dolaştı AK Parti’nin bu hükumeti kuracağı gerçeğine geldi. AK Parti  ve MHP koalisyonunun daha sıcak durduğunu görüyorum. CHP de olabilir. Milletin tercihi koalisyon ise AK Parti burada milletin menfaatlerini düşünerek hareket eder. Yüzde 41’lik oranı ve 258 milletvekilini unutmamak gerekir. Bize düşen Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin menfaatlerini düşünerek uzlaşı kültürü içinde bu koalisyonu gerçekleştirmek."

Kaynak: aa