GİRESUN (AA) - AK Parti Görele İlçe Başkanlığına Tayfun Emecan seçildi.

     İlçedeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen AK Parti Görele 5. Olağan Kongresi'nde, mevcut başkan Osman Kasım’ın yerine seçime Tayfun Emecan tek listeyle katıldı.

Kapalı zarf usulü yapılan seçimde, 401 delegeden 257'si oy kullandı, bir oy geçersiz sayıldı. Oyların 256’sını alan Emecan, AK Parti Görele İlçe Başkanı oldu.

AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, yapılan kongrenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

AK Parti hükümeti olarak Giresun’la ilgili bir çok çalışma yürüttüklerini belirten Tatlı, şöyle devam etti:

"Özellikle Ordu- Giresun Havalimanı. Görele bu yönden çok şanslı. Çünkü Giresun ve Trabzon’un tam ortasında kalıyor ve her iki limanı da kullanabilirler. Dünyada 4. olan prestijli bir havalimanını ilimize kazandırıyoruz. Eğribel Tüneli de bizim için çok önemlidir. Devasa yatırımlarımızın arasında yer alıyor. Hükümetimiz o kadar ileri derecede hizmet yapıyor ki düşünün Ordu tünelinden bir günde geçecek araç sayısı belki Eğribel tünelinden bir senede geçmeyecek ama biz yan ve ana yollarıyla beraber burada 1 milyarlık hizmet yapacağız. Bunların yanı sıra 3. Organize Sanayi Sitesini de ilimize kazandırıp istihdam alanında çok büyük yatırım yapacağız. Şu anda AK Parti hükümeti olarak çok iyi bir yolda yürüyoruz. İnşallah bu kadrolarla beraber çok daha iyi noktalarda bulunacağız."

Emecan ise, emaneti bir önceki nesilden alan her yeni neslin daha iyi bir Türkiye için, daha iyi bir Görele için gayret edip, çabalaması gerektiğini söyledi.

Daha güçlü, daha sağlam duran bir Türkiye için daha çok çalışmak gerektiğini ifade eden Emecan, şunları kaydetti:

"AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar teşkilatımıza hizmet veren ne kadar dava arkadaşlarımız varsa hepsine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu bayrak yarışında, aynı davaya hizmet ettiğimiz binlerce dava arkadaşımla birlikte, emaneti daha yukarılara çıkarmak için gereken gayreti göstereceğime dair sözü, büyük bir inançla veriyorum. 5. Olağan Kongremizin ülkemiz için, milletimiz için, partimiz için, Görele’miz için hayırlara vesile olmasını dileyerek, hepinizi saygı ile selamlıyorum."

Divan Başkanlığını Nail İpek, Divan üyeliğini Recep Çelik ve Sedat Tavacı’nın yaptığı kongrede ilçe yönetim kurulu Aydın Genç, Ahmet Hayta, Bilge Erener, Cemal Menevşe, Gündoğdu Köçek, Cihan Somuncu, Hakan İpşir, Metin Süleymanoğlu, Mustafa Kamber, Nuray Çınar Kara, Mustafa Gödek, Binnaz Coşkun, Onur Gökçe, Oğuz Zeynel, Recep Çelik, Yaşar Medik, Osman Kasım, Tayfur Hızarcıoğlu ve Ahmet Demirci’den oluştu.

Kongreye Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, İlçe Belediye Başkanları, il ve ilçe delege ve üyeleri katıldı. 

Kaynak: aa