ORDU (AA) - Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı (KEİPA) ve Ordu Milletvekili İhsan Şener, KEİPA üyesi ülkelerden Suriye'den göçmen olarak Türkiye'ye sığınan  mülteciler için işbirliği çalışması yapılmasını istedi.

İstanbul'da yapılan Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) ve KEİPA ortak eylem planı toplantısına katılan Şener, burada yaptığı konuşmada, 2 milyona yakın Suriyeli mülteciye kapılarını açan Türkiye'ye destek olunması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin 2 milyona yaklaşan mülteciye ev sahipliği yaptığını vurgulayan Şener, şöyle konuştu:

"Bu mültecilere Türkiye olarak sahip çıkıyoruz. ABD ve Avrupa olmak üzere Dünya'dan bu mülteciler için yeterli miktarda yardım alamadık. Türkiye tamamen kendi imkanları ile bu mültecilere sahip çıkıyor. Onları kendi evlerinde gibi rahat ve huzurlu kalması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık olarak 4 milyar dolar gibi bir kaynak kullanıldı. Dünyadan ciddi destek bekliyoruz. KEİ ve KEİPA üyesi ülkeler olarak bir yardım kampanyası başlatmaya davet ediyorum. Bu yardım kampanyası bir çok ülkeye de örnek olacaktır. Biz bu yardımları insanlığa toplayacağız. Mültecilerin geleceği için KEİPA ülkelerinin örnek olmasını bekliyoruz." 

 

 

Kaynak: aa