SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Samsun'da Özgecan Aslan için oluşturulan hatıra ormanında fidan dikti.

AK Parti Samsun İlkadım ilçe Başkanlığı Gençlik Kolları'nca hatıra ormanı oluşturuldu. 

Atakum Büyük Oyumca Mahallesi'nde oluşturulan hatıra ormanına fidan diken Bakır, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı unutmadı.

Özgecan Aslan için fidan diken Bakır, burada yaptığı açıklamada, "Hatıra ormanımızda Özgecen Aslan'ı fidanlarımızda yaşatacağız. Bu tür olayların yaşanması çok acı vericidir. Bu tür cinayetlerin savunulacak hiç bir tarafı yoktur. Her ne sebeple olursa olsun insan hayatı bir başkası tarafından sonlandırılmamalıdır. Özgecan cinayeti hepimizin derinden üzmüş tarifsiz ve imkansız acılara yol açmıştır. Genç kızımızın  gönlümüzdeki yerini fidanımızla birlikte büyüterek yaşatacağız" dedi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığının ağaçlandırmaya verdiği önemi son derece olumlu bulduğuna işaret eden Bakır, "Toplumda her bireyin bu anlamda bilinçli olmalarıyla gelecek nesillere yaşanabilir bir doğayı bırakmalıyız. Özellikle gençlerimizin doğaya verdikleri önemi ortaya koymaları açasından bu davranışlarını takdirle karşılıyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Samsun Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin edilen 200 fidan toprakla buluşturuldu.

Kaynak: aa