SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Millitvekili ve MKYK Üyesi Çiğdem Karaaslan, "Biz hükümet kurmak için her yolu deneyeceğiz. Çünkü milletimiz bize böyle bir sorumluluk verdi. Eğer sonuca varamazsak yüzümüzü tekrar milletimize döneceğiz'' dedi.

Karaaslan, Kavak ve Asarcık ilçelerinde partisince düzenlenen bayramlaşma programlarına katıldı. Parti binasında düzenlenen bayramlaşma programında partililerle tek tek bayramlaşan Karaaslan, hükümet kurma çalışmalarını değerlendirdi.

Türkiye'nin önemli bir seçim atlattığını, söz konusu seçimin sadece Türkiye açısından değil İslam coğrafyası ve batı için de önemli olduğunu vurgulayan Karaaslan, şunları söyledi:

"Biz Türkiye olarak güçlü şekilde yola devam ediyoruz. Önümüzdeki süreç özellikle ticaret açısından bir belirsizlik gibi görünse de AK Parti hükümetlerinin kazanımları sayesinde süreç sorunsuz atlatılıyor. AK Parti'nin hükümet kurma çalışmalarında göstermiş olduğu şeffaf, dik duruşlu net tavrı sonraki görüşmelerde de sürecektir. Heyetler arası yapılacak görüşmeler sonrasında bir yol haritası belirlenecek. Ortadaki seçenekler belli. 45 günlük bir süre var. Biz hükümet kurmak için her yolu deneyeceğiz. Çünkü milletimiz bize böyle bir sorumluluk verdi. Eğer sonuca varamazsak yüzümüzü tekrar milletimize döneceğiz."

​Karaaslan, partililere seçimlerde gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür etti.

Kaynak: aa