BARTIN (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir CHP milletvekili, milletvekili unvanıyla polis otosuna saldırdı ve camını kırdı. Şimdi buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum: Ya bu milletvekiline hesabını sor ya da seni de bu vandallarla aynı şekilde, aynı kategoride anarız" dedi.

Davutoğlu, partisinin Bartın'da, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, kentten her zaman büyülendiğini söyledi.

Bartın'ın manevi büyüklerine selamlarını ileten Davutoğlu, şehri en güzel şekliyle muhafaza etmenin boyunlarının borcu olduğunu bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, kentin kendilerine Fatih Sultan Mehmet'in emaneti olduğunu vurgulayarak, Bartın'ın her seçimde kendilerine destek olduğunu aktardı.

"Bartın'da ikide iki yapmaya var mısınız?" sorusuna "Evet" yanıtını alan Davutoğlu, Bartınlılar'ın her zaman sözünü tuttuğunu söyledi.

İşçilerin ve emekçilerin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Başbakan Davutoğlu, 1 Mayıs'ı AK Parti'nin tekrar tatil yaptığını anımsattı. "12 Eylül darbesinin izlerini silmek için" bugünü tatil ilan ettiklerini belirten Davutoğlu, "Biz emekçilerimizin alınterlerini, nasırlı ellerini, en mübarek değer olarak görürüz. İşçilerimizin alınteri kurumadan, onların hakkını ödemek bizim için manevi bir borçtur" ifadelerini kullandı.

Karayolları işçilerinin yaşadıkları sorunları çözdüklerini hatırlatan Davutoğlu, "İnşallah bundan sonra da ülkemizin her yerinde işçilerimizle, emekçilerimizle birlikte yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz" dedi.

- "Arkasına taktığı müftü efendiye de soruyorum"

"İbretlik bir gün yaşadık bugün" diyen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Biz, 1 Mayıs'ı kardeşlik bayramı, dayanışma günü, emek günü ilan etmiş ve herkesi barış içinde bir arada bayramı kutlamaya davet etmişken, HDP Eş Başkanı Demirtaş, tuttu tam bir tahrikle 'Müslümanlar için Kabe ne ise işçiler için de Taksim odur' deme cüretini, gafletini gösterdi. Aynı zamanda 'Yahudiler için Kudüs ne ise ...' dedi. Halbuki Kudüs bizim manevi diyarımızdır. Kudüs bizimdir, biz Kudüsüz. İşte Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunmaya var mısınız? Bunu savunan politikalarımızdan razı mısınız? Şimdi bunlar anlamazlar, onun için ben ona Selahattin demiyorum. Çünkü Selahattin, Selahaddin Eyyubi'nin aziz ismidir. Selahaddin Eyyübi, Türklerin, Kürtlerin, Arapların büyük komutanı olarak Kudüs fatihidir. Bundan sonra Demirtaş'a, Selahattin demek dahi doğru değil. Arkasına taktığı müftü efendiye de tekrar buradan soruyorum, bu sözler sizce doğru sözler midir? İşte soruyorum ve ondan da cevap bekliyoruz."

- "Gezicilerden bir kısmı..." 

Birçok yerde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün barışçı şekilde kutlandığını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bazı vandallar, hani iki sene önce İstanbul'un altını üstünü getirmeye çalışan Gezicilerden bir kısmı, Taksim Meydanı'na çıkmaya çalıştı. Biz bir daha bu vandallara meydanı bırakır mıyız? Siz bu vandallara meydanı bırakacak olan ya da tahrik eden CHP'ye, HDP'ye izin verir misiniz? Bugün ibretlik bir gün dedim. İşte bu vandallar, o meydana çıkmaya çalıştıklarında, buradan emniyet görevlilerimizin hepsini tebrik ediyorum, kamu düzeninden hiç taviz vermediler ve düzeni korudular. Yalnız öyle resimler var ki CHP bayrakları ile HDP bayrakları yan yana ve marjinal bazı sol gruplar ve terör grupları da yan yana. Bir CHP milletvekili, milletvekili unvanıyla polis otosuna saldırdı ve camını kırdı. Şimdi buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum: Ya bu milletvekiline hesabını sor ya da seni de bu vandallarla aynı şekilde, aynı kategoride anarız. Bütün Türkiye'deki CHP seçmen kardeşlerime de vatandaşlarıma da  sesleniyorum: Bugün CHP maalesef bugünkü tabloyla da HDP ile girdiği işbirliğini açıkça ortaya koymuştur. Ayrıca CHP, DHKP-C örgütüyle özellikle de Suriye politikası bağlamında perde gerisinde yaptığı işbirliği açıktır."

"Biz sol örgütlerle, marjinal örgütlerle bölücülerle işbirliği yapan CHP'ye izin verir miyiz? CHP ve HDP bu şekilde işbirliği yaparken ülkemizin birliğini, beraberliğini tehdit eden örgütlere bu meydanları bırakır mıyız" diye soran Davutoğlu'na alandakiler "Hayır" yanıtını verdi.

(Sürecek) 

Kaynak: aa