ORDU (AA) - Altınordu Ziraat Odası Toprak Tahlil Laboratuvarı'nın açılışı yapıldı.

Şirinevler Mahallesi'ndeki yeni hizmet binasının giriş katında 200 bin lira maliyetle kurulan laboratuvarın açılışına, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, OTSO Başkanı Servet Şahin, Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, FKB Ordu Kooperatifi Başkanı Cemil Kurucu,  Ordu Ziraat Odaları İl Koordinatörü ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, ilçe ziraat odaları başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, daha verimli topraklara kavuşmak ve daha çok ürün elde etmek için toprak tahlilinin şart olduğunu vurguladı.

“Bizim yegane amacımız çiftçilerimize hizmet etmektir. Çiftçimizin refah seviyesini yükseltmek daha bol ve kaliteli ürün almasını sağlamak" diyen Cörüt, şöyle devam etti:

"Toprak tahlil laboratuvarımız çiftçilerimizin toprağını tahlil ettirmesi, doğru gübre kullanımını kolaylaştırmak amacıyla kurulmuştur. Amaç doğru bahçeye doğru gübre kullanımını sağlamak ve bol ürün almaktır. Bu laboratuvarın kurulmasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’ın bize çok büyük desteği olmuştur. Bir protokol karşılığı İl Özel İdareden kalma toprak tahlil laboratuvarının bir bölümünü aldık. Diğer kısımlarını eksikleri tamamlayarak bir laboratuvar oluşturduk. Bundan sonra çiftçilerimizin daha kaliteli ürün elde etmesi için üreticilerimizin topraklarını tahlil ediyoruz. Bir hastaneye gidince nasıl doktor önce tahlil yaptırıp, sonra reçete yazıyorsa biz de burada önce tahlil yapılmasını sonra reçete yazılmasını sağlayacağız. Bu şekilde hangi bahçeye hangi ilacın, gübrenin atılması gerektiği belli olacak. Bu sayede çiftçilerimiz de daha verimli topraklara kavuşmuş olacak."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Ordu çiftçileri adına Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt’e teşekkür ederek, laboratuvarın hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Kaynak: aa