AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, özellikle anne, babalar ve eğitimcilerin gençlerin şiddet sarmalına kapılmamaları için azami özen göstermeleri gerektiğini belirtti.

Orbay, yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye’de yaşanan olayların Türkiye’yi ilgilendirmesiyle birlikte söz konusu gelişmelerin uluslararası toplumla birlikte ele alınıp çözülmesi gerektiğini söyledi.

Beşeri sermaye olan gençlerin kirli oyunlardan uzak tutulması gerektiğini vurgulayan Orbay, şunları kaydetti:

"Son birkaç gün içerisinde ortaya konan şiddet, yağmacılık, yaşanan can kayıpları, eğitim yuvalarına verilen zararlar... Bu bölücü provokatörlerin niyetini ortaya koyması bakımından ibret verici birer fotoğraf karesi olarak karşımızda durmaktadır. Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen bin yıllık kardeşlik ve kader ortaklığını, demokrasi ve hukuk devleti çizgisini kendisine referans alan milletimiz, bu günleri sabır ve sağduyusu ile aşacak güce sahiptir. Bu sağduyu sürecinin önemli ayağını ise en değerli beşeri sermayemiz olan gençlerimizin bu kirli ortamlardan uzak tutulması ve eğitim öğretim ortamlarına odaklanmalarının sağlanması oluşturmaktadır. Özellikle anne, babalar ve eğitimcilerin gençlerin şiddet sarmalına kapılmamaları için azami özen göstermesi gerekiyor."

Orbay, eğitimcilerin rehberliğinde gençlerin üzerinde odaklanması gereken gerçek gündemin bilim, teknoloji ve yenilikçi yaklaşımlarla ön plana çıkan, öncelikli olarak kendi beyin gücünden güç alarak katma değeri yüksek ürünler üreten daha güçlü bir Türkiye hedefi olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: aa