12 Mayıs 2013 Pazar günü ‘Anneler Günü’; ilk olarak Amerika’da Anna Jarvis 1908 yılında 73 yaşındaki annesini kaybettikten sonra;  Mayıs ayının 2 ci Pazar günü ‘Anneler Günü’ olarak  kutlanıyor. Bu sene 105 incisini kutluyoruz.

      İnsan neslinin yaşaması, korunması, gelişmesi  için tüm bunları yapan ve yapabilecek bir kişiye gereksinim vardır. Bir çoçuk doğduğu zaman bakıma, korunmaya,( soğuktan, sıcaktan, hastalıktan, ve diğer tehlikelerden)  beslenme için bir Anneye ihtiyaç vardır. İnsan unsurunun yaşam idamesi bu temel üzerine kurulmuştur. Çoçuk doğduğu zaman onu annesi bakar, korur, uygun giyeceklerle iklim şartlarına uygun donatır; yedirir,  içirir, besler ve taaki bazı ihtiyaçlarını kendi giderebileceği çağa  gelinceye kadar;  sonrada çoçuğun o yaştaki korunma, beslenme aile ortamında büyüme; daha sonrada bulunduğu yaştaki eğitimini (o yaşa uygun okula göndererek) sağlayan hep Annelerimizdir.

       Annelik bu yönüyle son derece önemlidir. Genetikten gelen özellik;  her Anne kendi çoçuğuna tarif dahi edilemeyecek nitelikte bakar, besler, büyütür ve yetiştirir. Bu olgu Annelik duygusunun özelliğidir, ve bu özellik insan genetiğinin en doğal sonucudur.

       Hepimizi Annelerimiz baktı, büyüttü, ve hayata hazırladı. Bu sebeble Annelerimiz son derece sevilmesi ve saygı gösterilmesi gereken kişilerdir. Bu işin insani boyutunun daha gelişebilmesi için Annelerimize verilen değerin tanıtılması, takdir edilmesi; üstün özelliklerinin gösterilmesi ve Tüm Topluma, Tüm Ulusa ve Dünya Milletlerine gösterilmesi ve benimsetilmesi son derece önemlidir.  Bu konunun önemi gelecek nesillerin daha sağlıklı ve nitelikli olabilmesi içinde son derece gereklidir. Takdir edilen Annelerimiz; çoçuklarını daha da çok sevecekler; ellerinden gelen en iyi hizmeti çoçukları için sunacaklardır.

       Tüm Annelerin ‘Anneler Günü’nü kutlar; yaşamlarında mutluluklar dilerim.