SAMSUN (AA) - Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Ülkü Yıldırım, "Güvenli Annelik" uygulamaları ile anne ve bebek ölümlerinin azaltılmasının amaçlandığını bildirdi.

Yıldırım, "Anneler Günü" ile ilgili yaptığı açıklamada, kadın sağlığında gebelik ve doğumla ilgili olay ve problemlerin en yoğun yaşandığı dönemin, 15 - 49 yaş arası doğurganlık dönemi olduğunu söyledi.

Dünyada her bir dakikada 380 kadının gebe kaldığını anlatan Yıldırım, "190 kadın planlanmamış ya da istenmeyen gebelikle karşılaşmakta, 110 kadında gebeliğe bağlı komplikasyon gelişmekte, 40 kadın sağlıksız düşük yapmaktadır. Sonuçta her 1 dakikada 1 kadın ölmektedir. Güvenli Annelik uygulamaları ile anne ve bebek ölümlerinin azaltılması amaçlanmaktadır" dedi.

Gebelere eğitimler verilerek daha bilinçli ve sağlıklı bir gebelik geçirmelerinin amaçlandığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Doğum sonrası yine annelerimize bebek bakımı ve beslenmesi konusunda eğitimler ve aile planlaması danışmanlığı hizmetleri aile hekimliklerimiz tarafından verilmektedir. Modern bir aile planlaması yöntemi kullanılarak istenmeyen gebelik ve düşük sayısı azaltılabilmektedir. Bir hekim ve bir anne olarak tüm anne ve anne adaylarımızın anneler gününü kutlar ve sağlıklı günler dilerim."

Kaynak: aa