ARTVİN (AA) - Artvin Sanayici İş Adamları Yönetici Serbest Meslek Mensupları Derneği (ARSİYAD) Başkanı Hüseyin Ertaş beraberindeki bazı yönetim kurulu üyeleriyle Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kurtul Özel'i makamında ziyaret etti.

Artvin Ticaret Odası Başkanlığı Makamında gerçekleşen ziyarete ATSO Başkanı Kurtul Özel ve ARSİYAD Başkanı Hüseyin Ertaş'ın yanı sıra ARSİYAD Yönetim Kurulu Üyeleri Şinasi Akgün, Resul Yiğit, Ertuğrul Yıldız ile ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Alkan katıldı.

Ziyarette  ARSİYAD'ın Artvin Kafkasör Bölgesinde turizm yatırımı olarak inşa ettiği 3 Yıldızlı Koliva Oteli'nden Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerinin yüzde 15 indirimli yararlanmasını sağlayacak protokol imzalandı.

ATSO Başkanı Kurtul Özel, ARSİYAD'in Artvin turizmi için çok önemli bir yatırıma imza attığını ifade ederek bu yatırımın Artvin dışındaki iş adamlarına da örnek olacağını söyledi.

Yapılan yatırımın hem Artvin hem de ülke turizmine önemli katkı sağlayacağına inandığını kaydederek turizmde Artvin'in tanıtılmasında önemli bir yer edineceğini belirten Özel, "Kafkasör Bölgesi turizm koruma bölgesi ilan edilmiş durumda. Tüm yatırımcılar gelsin buralara yatırım yapsınlar. İnşallah ileride de maden belasından kurtularak bu bölgeyi sizler gibi tesisleştirerek, Artvin ekonomisine kazandırırız. Sizler bir tesis yaptınız, korumak yaşatmak bizlere düşecek. Artvin de bu güzel eserin değerinin farkında olup buna sahip çıkacaktır" dedi.

ARSİYAD Başkanı Hüseyin Ertaş ise "Bu proje sadece bizim eserimiz değil. Sizlerin daveti üzerine geldik bu projeye karar kıldık. Biz gücümüzün yettiği oranda bir noktaya getirdik. Koruma kollama görevini de sizlere bırakarak, gözümüz arkada kalmadan döneriz. Gelen turiste en kaliteli hizmeti sunup tekrar gelmelerini, gelirken yanlarında başka turistler getirmelerini ve gittikleri her yerde Artvin'in en güzel bir şekilde gönüllü turizm elçisi olarak tanıtmalarını sağlamalıyız. Şehir olarak turizm bilincine sahip olmamız gerekir. Turisti yolunacak kaz gibi görmemeliyiz. Yıllar önce Bursa böyle bir hataya düştü, 10 yıl Arap turisti hiç gelmedi. Gelen turisti tekrar buraya gelecek şekilde ağırlamalıyız. Ancak turizmi bu şekilde geliştiririz" diye konuştu.

 Turizm alanında eğitim görmüş insanlara Artvin'de ciddi anlamda ihtiyaç duyulduğunu ifade eden  Şinasi Akgün'de bu konularda ATSO'dan yardım talep etti.

Artvin turizmi için bundan sonra neler yapılabileceğine dair karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen ziyaretin sonunda Kurtul Özel, ARSİYAD Başkanı Hüseyin Ertaş ve beraberindeki ARSİYAD yönetim kurulu üyelerine Artvin'e kazandırılan turizm yatırımı dolayısı ile günün anlam ve önemine ilişkin teşekkür belgesi ve plaketi takdim etti. 

Kaynak: aa