ARTVİN (AA) - Artvin Belediyesince düzenlenen Altın Boğa Doğa Filmleri Festivalinin ilki 21-25 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yaptığı açıklamada, Artvin'in eğitim ve turizm kenti olmaktan başka çıkar yolu bulunmadığını belirtti.

Turizm ayağında Artvin'i marka haline getirecek çalışmalar yaptığını ifade eden Kocatepe, bu kapsamda Artvin'de bu yıl ilk kez Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali düzenleneceğini kaydetti.

Kocatepe, festivalin Artvin için bir ilk olduğunu, 21-25 Ekim'de Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi sinema salonunda birbirinden değerli sinema filmlerinin Artvin halkı için ücretsiz gösterileceğini belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Artvin Belediyesince düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen film festivali, dünyanın farklı ülkelerinden gelecek bir çoğu ödüllü doğa konulu filmleri sanatseverlerle buluşturacak. Artvin'de bir ilk olan Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali için beş gün boyunca çocuk, genç ve her yaştan sinema severi Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde sinema izlemeye davet ediyoruz."

Festival kapsamında "Doğa İçin Çal" grubunun konser vereceği bildirildi.

Kaynak: aa