ARTVİN (AA) - Artvin Offroad Spor Kulübü Artvin Merkez’de üçüncüsü düzenlenen  Off -road Oyunları için hazırlıklarına başladı.

Artvin Offroad Spor Kulübü Başkanı Murat Yılmaz, 12 - 13 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek oyunların Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştirileceğini söyledi.

Oyunlara Türkiye’nin bir çok ilinden ayrıca Gürcistan, İran, Azerbaycan ve Ermenistan’dan yarışmacıların katılmasını beklediklerini ifade eden Yılmaz, "Oyunların ilk gününde Off-road tutkunları kamp alanında toplanacaklar. Kortej geçişi ile başlayacak olan etkinliğin açılışını Artvin Valisi Kemal Cirit’in gerçekleştirilmesi bekleniliyor. Yarışmanın ilk gününde bayan yarışçılar pistteki yerlerini alacak. Gece ise müzik ve konserlerle Off-road oyunları devam edecek. Şenliklerin ikinci gününde ise S1 ve S2 kategorisi yarışları ve genel klasman yarışları gerçekleşecek. Yarışlarda S1 klasmanında 2500 cc ve altındaki motorlu araçlar, S2 klasman ise 2501 cc ve üstü motorlu araçlar olmak üzere 2 kategoride yapılacak. Yarışmacılar Kafkasör Yaylası girişindeki dolgu alanında gerçekleştirilecek olan oyunlarda, su, çamur ve çeşitli engelleri aşmaya çalışacaklar. Atlama rampaları çamur çukurları ve araçları zorlayacak ve bir çok engelle yarışmacılara ter döktürecek" dedi.

Yarışlara Artvin Offroad Spor Kulübünün yanı sıra, Trabzon, Rize, İzmir, İzmit, İstanbul, Ankara, Antalya, Sivas, Iğdır, Ağrı, Erzincan, Kahramanmaraş, Tokat, Ordu, Samsun, Adapazarı, Giresun, Kars, Ardeşen, Arhavi, Murgul, Borçka, Şavşat Offroad kulüplerinin de katılacağını ifade eden Yılma, "Kafkasör Yaylası'nın muhteşem doğasında gerçekleşecek Offroad oyunlarının yanı sıra halat çekme, çuval yarışı gibi bir birinden değişik etkinlikler de yapılacak. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Off - road oyunları için hazırlıklarımıza başladık. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmenin heyecanı içinde oldukça büyük bir organizasyon yapmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda ilimiz tanıtımı için de oldukça önemli olan bu organizasyonda bütün Artvinlileri aramızda görmek isteriz. Artvinli Offroad tutkunları da şimdiden yarışmalara hazırlanmaya başladı. bu yıl katılımın geçen yıldan daha fazla olması bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: aa