ARTVİN (AA) - Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Cerattepe mevkisindeki maden işletme sahası ile burada çıkarılması öngörülen maden konusunda üyelerini bilgilendirmek ve sürece katkıda bulunmak amacıyla toplantı düzenledi.

ATSO'da gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, ATSO Başkanı Kurtul Özel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt,  Esnaf Odaları Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Ayla Bilgin, Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, CHP İl Başkanı Yücel Kurt, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan ve ATSO üyeleri katıldı.

Özel, yaptığı konuşmada, toplantının amacının bugüne kadar yapılan çalışmalara katkı vererek ilin sosyo-ekonomik geleceğine etki edecek bu hayati konu hakkında,  güncel raporların ve değerlendirme toplantılarının düzenlenmesinde daha aktif bir rol oynamak olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Kocatepe ise yapılan bu toplantıyı önemsediğini belirterek, maden konusu başta olmak üzere Artvin'i ilgilendiren her konuda titizlikle çalıştıklarını ifade etti.

Ticaret ve Sanayi Odasının bu girişiminin yanında olacaklarını da kaydeden Kocatepe, maden konusunda süreci yakından takip ettiklerini, yasal boyutta kurumsal olarak kendilerine gelen her konuyu samimiyetle incelediklerini söyledi.

Kocatepe'nin, toplantının daha geniş katılımlı gerçekleştirilmesini önermesi üzerine, bir sonraki toplantıda hangi kurum ve kuruluşların davet edileceği taslak olarak belirlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cavunt, maden konusu hakkındaki son gelişmeleri katılımcılara aktardı.

Konuşmaların ardından katılımcıların görüşleri doğrultusunda, oluşturulacak teknik heyet ve bir sonraki toplantıya katılacak kurum ve kuruluşlar belirlendi.

Kaynak: aa