ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, Şavşat Atatürk Ortaokulu öğrencisi iken sergilediği üstün performansıyla Fenerbahçe Spor Kulübü Voleybol takımının altyapısına seçilen başarılı sporcu Sırmahan Ayhan’ı makamında kabul ederek tebrik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Şavşat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Yokuş, Okul Müdürü Aysun Atabek Altun ile başarılı sporcu Sırmahan Altun’un hazır bulunduğu ziyarette okulun spor faaliyetleri hakkında Vali Cirit’e bilgi verdi.

Başarılı sporcunun okulun özverili ve çalışkan beden eğitimi öğretmeni Barış Şahin tarafından keşfedildiğini belirten Yanmaz, ”Sırmahan  Altun, kısa sürede gösterdiği başarılı ve azimli çalışmaları neticesinde okulun voleybol takımına seçildi. Kızımızın da formasını giydiği okulun voleybol takımı üst üste ilde düzenlenen yarışmalarda 2 yıl birinciliği elde etti. Beden eğitimi öğretmeni Şahin, Sırmahan Ayhan’ı Türkiye Voleybol Spor Lisesine hazırlayarak spor lisesini 3. olarak kazanmasına vesile oldu. Spor lisesinde çıkmış olduğu antrenmanlarda göz dolduran öğrencimiz, Fenerbahçe Spor Kulübünün de dikkatini çekmiş ve kulübün altyapı takımı olan Fener Ankara Şubesine seçilmiştir. Öğrencimizin bu başarısı başta Şavşat ilçemiz olmak üzere ilimizin gururu olmuştur” dedi.

Vali Cirit ise başarılı sporcu Sırmahan Ayhan’dan gurur duyduğunu söyledi.

Ayhan’ın Artvin’i en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inandığını belirten Vali Cirit, sporcunun yetişmesinde büyük gayretleri olan beden eğitimi öğretmeni Şahin ile okul idaresini de tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Kaynak: aa