ARTVİN (AA) - Artvin'de polis ekipleri, kentte huzur ve asayişin sağlanması için 12 ekip ile asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk koordinesinde, kent genelinde yapılan asayiş uygulamasına Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Asayiş ile Trafik Tescil ve Denetleme şube müdürlüklerinde görevli 52 polis katıldı.

Gece saatlerine kadar süren uygulamada, ekiplerin bir kısmı kentin giriş ve çıkışlarındaki tünel ve karayollarında önlem alıp durdurdukları araçlarda 2 narkotik dedektör köpeği yardımı ile arama yaptı.

Söz konusu araçların sürücülerinin de aranıp aranmadığını kontrol eden ekipler, uygulamada çeşitli evrak ve muayene eksiklikleri bulunan sürücülere 4 bin 121 lira para cezası uyguladı.

Uygulamada, bir sürücünün aşırı alkollü olduğu gözlendi. Bu sürücünün otomobili polislerce otoparka çekilirken sürücüye de alkollü araç kullanmaktan para cezası kesildi.

İl Emniyet Müdürü Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, huzur kenti Artvin'in huzuruna destek ve katkı sağlamak amacıyla asayiş uygulaması yaptıklarını ifade ederek, uygulamaya 12 ekipten oluşan 52 polisin katıldığını anlattı.

Bu tür uygulamaların süreceğini belirten Selçuk,  "Artvin halkının huzur ve güvenliği bizim için önemlidir.  Bugünkü uygulamamızın amacımız vatandaşımızın huzurlu ve güvenli bir yaşam sürdürmesini sağlamak ve yaşam kalitesini arttırmaya yönelik katkı sağlamaktır. Vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek bizleri son derece mutlu ediyor. Bizler polis olarak burada yaptığımız çalışma bir kamu hizmetidir" dedi.

Kaynak: aa