ARTVİN (AA) - Artvin’de TEOG ve LYS sınavında başarı gösteren 23 öğrenci Vali Kemal Cirit tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen ödül törenine,  İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Artvin Merkez Fen Lisesi öğrencisi Ersin Keskin Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği, İskebe Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Yeşiltaş ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, Artvin Fen Lisesi Öğrencisi Onur Salan ise ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’ni dereceyle kazandı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında ise Arhavi Atatürk Ortaokul Öğrencisi Muhammet Fatih Çakmak İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi, Hopa Yavuz Selim ortaokulu öğrencisi Muhammet Furkan Akgüney İstanbul Üsküdar Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Artvin 7 Mart Ortaokulu Öğrencisi Umut Akyıldız Bursa Nilüfer Fen Lisesini dereceyle kazandı.

Öğrencilerin başarılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit, burada yaptığı konuşmada; “Çocuklarımızın başarısı sizler kadar bir il valisi olarak beni ve ekibimi de mutlu etmektedir. Bu gözlerinizdeki mutluluğa bizler de katkı sunmak istiyoruz.  Eğitim dediğimizde okul öncesiyle başlayan, temel eğitim ve orta öğretimle devam eden ve nihayet olursa üniversite ile başlayan bir süreci kast etmiş olmaktayız.  Eğitimli nesle sahip olmak gibi bir hedefimiz var. Bu noktada şu yanlış anlaşılma ortaya çıkıyor. Üniversite eğitimi olmazsa sanki eğitimli nesil yokmuş gibi. Bu ülkenin kalkınmasının ana unsuru ara elemanların çalıştığı alanlardır. Bu konuşmam Artvin’deki tüm öğrenci ve öğretmenlerimize dönük. Artvin’de yaklaşık 30 bin öğrencimiz var. Buna 7 bin de üniversite öğrencisini dahil ederseniz, yaklaşık 37 bin civarında bir öğrenci topluluğuyla karşı karşıyayız. 2500’e yakın öğretmenimiz ve eğitim gönüllümüz var. Üniversite öğrencilerimizle birlikte 80 bin dolaylarında da velimizin olduğunu düşünmekteyim. Bu da Artvin’in yüzde 50’sinin eğitimin birebir içerisinde olduğunun kanıtıdır” dedi

Geçtiğimiz yıla oranla TEOG’dan Fen Lisesi’ne giren öğrenci sayısında yüzde 10 oranında bir artış olduğunu söyleyen Cirit, "Üniversiteye giren öğrencilerimizin sayısında da yüzde 3’lük bir artış var. Bu artışta da nitelikli olan okullarda bir atış gözlemledik. Örneğin geçen yıl 6 öğrencimizi tıp fakültesine gönderirken bu yıl 14 öğrencimizi gönderdik. Bu yılın kesin sonuçları ek yerleştirme sonuçlarında ortaya çıkacağı için bu sayılar daha da artacaktır. Eğitimde hedefimiz yüksek. Okullarımızın niteliğini artıralım diyoruz ama fiziki kapasitemizin de yeterliliğini artırmak istiyoruz. Artvin’de 40’a yakın okulumuzda tamir, tadilatımız devam ediyor. Eğitim öğretim döneminin başında bunu da başarmış olmayı umut etmek istiyoruz" diye konuştu.

Eğitime maddi ve manevi destek veren Artvinli iş adamlarına katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Cirit, “Sayın Ciner Grubu, MNG, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Ali Nihat Gökyiğit ve İsmet Acar’ı bir kez daha sizlerin huzurunda anmak istiyorum. Bunla birlikte ismini anamadığım özel sektörde faaliyet gösteren iş adamlarımızın bize katkısı var. Ben buradan hepsine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Eğitimde başarının sadece öğrenciyle yakalanamayacağının altını çizen Cirit, şöyle devam etti:

“Bu denklemde öğrenci var, öğretmen var, vali var, okul aile birlikleri var. Eğitim alanında faaliyet gösteren dernek ve STK’lar var.  Biz bunlarla birlikte topyekun bir çalışma içerisinde olmalıyız. Bir meslek kuruluşumuza bir odamıza sponsor olmasını rica ettiğimizde, maalesef çok olumlu bir yanıt alamadık. Bu küçük takdimleri zaten biz Valilik olarak karşılıyoruz ama bizim herhangi bir odamız, herhangi bir STK’mız kendi görev tanımı çerçevesinde yolculuğuna devam ederken başka alanlarda da çalışabiliyorsa, gelsinler eğitimcilerimizle de çalışsınlar. Gelsinler şu gururu şu sıralarda, görsünler.  Ben bu konuda Artvin’deki meslek kuruluşlarımızdan duyarlılık bekliyorum. Bu duyarlılığı da yeterince görmediğimizi sizinle paylaşma gereği hissediyorum. Bunu bir tek bizler yapamayız. Başarı varsa bu başarının arkasında her Artvinli bulunmalıdır. Bu sitemimi de paylaşma gereğini hissettim."

Konuşmaların ardında Vali Cirit, başarılı öğrencileri tek tek tebrik ederek, madalya, dizüstü ve tablet bilgisayarla ödüllendirdi.

Kaynak: aa