ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, "Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa merkez Orta Mahallesi'nde çöken bir evde 3 vatandaşımız, Yoldere köyünde 3 vatandaşımız, Yeşilköy'de enkaz altında bulunan bir vatandaşımız, Eşmekaya köyünde bir vatandaşımız olmak üzere toplam 8 vatandaşımızı kaybettik" dedi.

Cirit, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, yağışa bağlı meydana gelen sel ve heyelanlara ilişkin bilgi verdi.

"Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa merkez Orta Mahallesi'nde çöken bir evde 3 vatandaşımız, Yoldere köyünde 3 vatandaşımız, Yeşilköy'de enkaz altında bulunan bir vatandaşımız, Eşmekaya köyünde bir vatandaşımız olmak üzere toplam 8 vatandaşımızı kaybettik" diyen Vali Cirit, "Hopa merkezde bir çocuğumuz kayıp. 17 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Bunlardan 5'inin, ihtiyaca göre Rize'ye sevki gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.

- "Köylerde mahsur kalanlar var"

Cirit, Yukarı Kuledibi Mahallesi'nde bir kişiyi kurtarmak için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Sugören, Çamlık ve Hendek köylerimizde vatandaşlarımızın bir kısmı mahsur bulunmaktadır. Bunları helikopterle almayı planlıyorduk ama maalesef şu an AFAD'ın kurtarma ekipleriyle almamız gerekecek. Onlarla ilgili çalışmaları da başlatmış bulunmaktayız" dedi.

Ulaşılamayan bazı köylere de ulaşmayı başardıklarını dile getiren Vali Cirit, "Komşu illerden ve diğer yerlerden de iş makinesi talebimiz söz konusu oldu. Onlar da ulaşmak üzereler ve yarın da ulaşacak ekiplerimiz olacak. AFAD'ın arama kurtarma ekipleri olarak da şu an için Artvin Trabzon, Erzurum ve Rize ekipleri burada çalışmaktadır" ifadesini kullandı.

Borçka ilçesinde uzun süre karayolu kapalı olduğu için Hopa ve Arhavi'ye ulaşımı sağlayamadıklarını anlatan Vali Cirit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle Erzurum ve Artvin ekipleri ancak ulaşabildi. Bizim oradaki ekiplerimiz tabii ki çalışmalarını devam ettiriyor ama böyle bir durum söz konusu oldu. Borçka'da metrekareye 161,7 kilogram yağış düştü. Arhavi'de metrekareye 128 kilogram yağış düşerken Hopa ilçemizde 255 kilogram yağış düştü. Gece 00.00'dan sonra yağışın etkisinin zaman zaman düşerek devam edeceği ama etkisinin daha da azalacağını, yarın için biraz daha iyi olacağını şimdiden söyleyebiliriz."

Cirit, Sahil Güvenlik Komutanlığından gelen dalgıç ekibinin, kaybolan çocuk için arama çalışmalarını sürdürdüğünü de bildirdi.

Kaynak: aa