SAMSUN (AA) - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Hayata geçireceğimiz projelerle Atakum ilçesinin bölgede turizm cazibe merkezi haline gelmesini hedefliyoruz" dedi.

Taşçı, 2015 yılında yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.

Atakum'da 2015 yılında önemli turizm hamleleri yapmaya hazırlandıklarını belirten Taşçı, "Atakum ilçesi sadece sahilden ibaret değildir. Özellikle yüksek kesimlerde yer alan doğa ve doğal yaşamı inanılmaz değerli ve güzeldir. Atakum'u turizm alanında bir çekim merkezi yapabilmek için sahil kadar doğa turizmine de önem vermemiz gerekiyor. Doğa turizmine yönelik projelerimiz için hazırlıklarımız son hızla devam ediyor. 2015 yılında başta doğa turizmi olmak üzere ilçemizi cazibe merkezi haline getirecek bir çok projemizin startını veriyoruz. Atakum, turizm alanında sadece ilimizin değil, ülkemizin çok önemli bir değeri olacak potansiyele sahiptir. Hayata geçireceğimiz projelerimizle turizm dendiğinde akla gelen yerleşim merkezlerinden biri olmak istiyoruz" diye konuştu. 

Turizmin gelişmesi için sağlam projelerle hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Taşçı, şöyle devam etti:

"2015 yılı planlamamız içerisinde önemli turizm atakları var. Bunlardan ilki 'Seyir Tesisleri ve Moteller' projesidir. Bu proje ilçemizin güney kısımlarında şehir ile deniz manzaralı iki noktada hayata geçirilecek. İkinci projemizde Yayla Konaklama Tesisleri olacak. Yayla konaklama evleri, bungalov tipi evler ve Osmanlı mimarisine uygun kervansaraylardan oluşacak. Bu proje ile turizmin gelişmesini ve köylerin kalkınmasına katkıda bulunmasını amaçlıyoruz."

Kaynak: aa