SAMSUN (AA) - Bafra ilçesinde köylülerin doğal ürünlerini sattığı pazar ilgi görüyor.

İlçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Sürmeli Mahallesi'nde, Sürmeli Köyü Derneği tarafından hafta sonu kurulan pazarda özellikle köylü kadınlar yetiştirdikleri doğal ürünleri satışa sunuyor.

Dernek Yönetim Kurulu üyesi Nezaket Tanrıöven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı beslenmek isteyen vatandaşların kurulan pazardan alışveriş yapmalarını tavsiye etti.

Pazara ilginin yoğun olduğunu ifade eden Tanrıöven, "Hafta sonu olduğundan ziyaretçilerimiz gerçekten çok yoğun oluyor. Burada vatandaşlar doğal köy ürünlerine kolaylıkla ulaşabiliyor. Pazar sayesinde üreticiler de emeklerinin karşılığını alıyor" dedi.

Ev ekonomisine pazar kurulduğu günden bu yana maddi katkı sağladığını söyleyen kadın üreticilerden Aşire Yılmaz, “Burada organik ve doğal ürünlerin satışını yapıyoruz. Ben ekmek satıyorum. Bütün ürünlerimizi kendimiz evlerimizde üretip, hafta sonu ise burada satışa sunuyoruz. Ben kışlık ev giderlerimi burada yaptığım satışlardan kazandığım para ile yaptım. İki çocuk annesiyim, fazlada bir gelirim yoktu, burada kendi ellerimle hazırladığım ekmeğimiz, sütümüz, yoğurdumuzun satışları ile evime katkı sağladım. Bu pazarın ilk kurulacağını duyduğumda kim gelir, yol uzak, kimse alışveriş yapmaz diye düşündüm. Ama daha sonra denedik ve gördük ki ilgi gerçekten çok. Bizlere destek veren herkese, derneğimize teşekkür ederim" diye konuştu.

Pazarda alışveriş yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Bülent Güngör ve Avukat İbrahim Semiz, pazara doğal ürünler buldukları için geldiklerini, doğal ve sağlıklı beslenmek isteyen vatandaşların hafta sonu kurulan Sürmeli pazarını ziyaret etmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: aa