SAMSUN (AA) - Bafra Kaymakamlığı açılan yaz spor okulları için toplantı düzenledi.

Bafra Kaymakamlığı salonunda, Kaymakam Halis Arslan başkanlığında yapılan toplantıya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Şenocak, Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak, İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı Jandarma Astsubay Sadettin Yıldız, İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amiri Mahmut Kurt, Öğretmenevi Müdürü Nevriz Sekmen ve okul müdürleri katıldı.

Kaymakam Arslan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Sevgiye Uzanan Eller Projesi kapsamında, 2014 - 2015 eğitim ve öğretim dönemi boyunca pilot okulda hafta sonlarında 250 öğrencinin 9 ayrı dalda sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Sevgiye Uzanan Eller Projesi'nin 1. devre sezonunun finalle kapanışını gerçekleştirdiklerine işaret eden Arslan,  projeyi devam ettirerek yaz spor okulları açtıklarını söyledi.

"Sevgiyle Uzanan Eller Projemizde sürekliliği devam ettirerek yaz spor okullarını açarak, projemizin adını Sevgiyle Kulaç Atan Eller olarak adlandırdık" diyen Arslan, şunları kaydetti:

"Bu projemiz kapsamında,  yaz spor okullarında, spor dalında ilk olarak mecburi kıldığımız yüzme ve ikinci spor dalında ise öğrenci istediği faaliyete devam edecektir. Yüzme konusunda eğitimli kişiler tarafından turistik tesislerinde haftada iki gün, 1’er saatlik kurs verilecek ve ayrıca öğrencilere yüzme tahtası, bone, mayo, terlik ve havlu gibi malzemeler temin edilecektir.  Yüzme kursu için şu anda 3 okulumuzdan toplamda 169 öğrenci başvuruda bulunmuş olup, velilerin formları doldurmaları sonucunda kursa katılma sayıları tam anlamıyla belirlenmiş olacaktır." 

Kaynak: aa