Başbakan Yardımcısı Arınç, bazı belediyelerin bilerek hizmet yapmadığını belirterek, “Siyasi ayrımcılık yapılıyor siyasi ırkçılık yapılıyor. Vatandaşlar arasında taraf gözetiliyor devletin gönderdiği paylar çarçur ediliyor. Başka maksatlarla kullanılıyor. İşte Anadoluyu karış karış dolaşmaktaki maksadımız tek amacımız da budur ki siyasi ırkçılık yaparak kendi batıl zihniyetlerini hakim kılmak için yeri geldiğinde tehdit ve şantajla yeri geldiğinde baskıyla milletten oy alıp belediyenin imkanlarını başka yerlere göndermeye çalışanlar var” dedi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, Bağlarbaşı Merkez Hacı Veli Cami’inde öğle namazını kıldıktan sonra Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Bağlarbaşı Meydanı’nın açılışına katıldı. Törende konuşan Arınç, “Bütün belediyeler ellerinden geleni yapmaya çalışmışlar. Özellikle arkadaşlarımızın başında bulunduğu belediyeler ellerindeki imkanları iyi kullanmış halkımızın daha mutlu huzurlu yaşaması için gayret etmişler. Halkımız da onlardan memnun. Ama maalesef malum zihniyetin sahibi belediyeler, hiçbir hizmet yok. Ben Bismil’e daha önce de gittim. Burada çok güzel hizmetler yapılmış. Bu belediyede de 15 senedir malum zihniyet var. Bu belediyeler hizmet nedir bilmiyorlar. Halkımızın duasını almak nedir bilmiyorlar. Temiz içecek su temiz hava nedir bilmiyorlar. Güzel caddeler sokaklar nedir bilmiyorlar. Yeşil alanlar dinlenme alaları nedir bilmiyorlar. Her yer çöp yığınlarıyla dolu hizmet denen bir şey yok. Siyasi ayrımcılık yapılıyor siyasi ırkçılık yapılıyor. Vatandaşlar arasında taraf gözetiliyor devletin gönderdiği paylar çarçur ediliyor. Başka maksatlarla kullanılıyor. İşte Anadoluyu karış karış dolaşmaktaki maksadımız tek amacımız da budur ki siyasi ırkçılık yaparak kendi batıl zihniyetlerini hakim kılmak için yeri geldiğinde tehdit ve şantajla yeri geldiğinde baskıyla milletten oy alıp belediyenin imkanlarını başka yerlere göndermeye çalışanlar var. Halkımızın rızasını almak için, halkımızı bu zilletten bu pisliklerden bu ortalığı alıp götürüvermiş çöplüklerden kurtarmak ve onlara iyi bir belediyecilik sunmak için hepimizin çok koşması lazım” diye konuştu.
Artık Türkiye’de 30 Mart’ın bir milat olması gerektiğini vurgulayan Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
“İdeolojik belediyecilik yerine hizmete dayanan belediyecilik anlayışı gelmeli. Gittiğim birçok ilde böyle bir meydan çok. Bu halbuki çok basit bir çalışma.İnsanların huzur bulması, güven duyması için yüzünün gülmesi için bir yeşil alan oluşturmak zor değil. Çok basit şeyler. Akıllarına gelmiyor. Veya bilerek yapmıyorlar. İnsanlar dünyaya küssün insanlar sadece şiddet düşünsün. İnsanlar sadece dağla silahla terbiye edilsin diye belediyeciliği bilerek yapmıyorlar kardeşlerim. Kahroluyoruz. Ne güzel imkanlar veriyoruz. Trilyonlar gönderiyoruz. Her belediyenin payı var. Kendi imkanlarıyla bile gayret etseler çok şeyler yapacaklar ama yapmıyorlar. Ama dostlarımızın arkadaşlarımızın hizmeti seçen belediye başkanlarımızın bulunduğu yerlere bakıyoruz insanlar rahat bir nefes alıyor. Birbirini kucaklıyor. Birbirinin yüzüne gülerek bakıyor. Huzur duyuyor mutluluk hissediyor. O yüzden Osmangazi’ye geldiğimizde Bursa’ya geldiğimizde hamdolsun nereye baksak insanlar iyi bir belediyecilik görüyorlar. İnsanlar tarihine kültürüne sahip çıkıyorlar. İnsanlar kendisine elini dostça uzatan bir belediye başkanı meclis üyesi görüyorlar ki o zaman tadından yenmiyor bu iş”.
“CUMHURİYET MARŞ ÇALMAKLA KUTLANMAZ”
Başbakan Erdoğan’ın ve hükümetin çalışmalarından bahseden Arınç, “Bir Başbakan bir hükümet düşünün ki 24 saat çalışıyor. Ayağını uzatıp yatmıyor. Halkını kucaklıyor. Vatanına memleketine hizmet ediyor. 2 bin dolarlık milli geliri 10 senede 11 bin 500 dolara çıkarıyor. Ne mutlu böyle bir hükümete böyle bir başbakana. Bizim hedefimiz sadece bugünü gün etmek değil. Hedefimiz, 2023 hedefidir. Bu Cumhuriyetin 100. Yıl dönümüdür. Cumhuriyet diye marş çalmakla bu iş olmuyor. 100. Yılında ne yapacağız bunun hedefini kurmak lazım. Başbakanımız 9 sene kaldı diyor. Fert başı milli gelir 25 bin dolar olacak. İhracat 500 milyar dolar olacak. Enflasyon yüzde 3-5’lerde olacak. İşsizlik düşecek diyor. Benim hedefim bu diyor. İnsanın hedefi büyük olmalı. Uludağ gibi olmalı, yüksek olmalı yüce olmalı. Başbakan Yeter artık 2023’ü hedef gösterdin orada bari dur. Durmuyor ki bizimki 2071 hedefim var diyor. Bizim başbakanımız da Altepe, Dündar gibi. Durun bir yerde kardeşim. 2023’ü gördük de 2071’de ne olacak? Bundan daha büyük hedeflerimiz var. Ama biz 2071’i göremeyiz. Mukadderat. Biz olmayacağız belki ama bu güzel çocuklarımız olacak. Torunlarımız olacak. Onlar çok daha güçlü Türkiye’de yaşayacaklar. Bu genç kızlarımız bahane olduğunda ülkeleriyle iftihar edecekler. Güzel şeyler göreceğiz çocuklar, güneşli günler” diyerek meydanın hayırlı olmasını diledi.
Ardından Arınç, protokol üyeleriyle birlikte meydanın açılış kurdelesini kesti.
Kaynak: iha