BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, belediyeye ait içme suyu şebeke hattı inşaatında çalışan kum yüklü kamyon, kontrolden çıkarak iki evin üzerine devrildi.

Veysel Mahallesi Yamaç Sokak'ta içme suyu şebeke hattında çalışan yüklenici firmaya ait Adem Aslanhan yönetimindeki 23 HY 039 plakalı kum yüklü kamyon, seyir halindeyken alt sokaktaki Abdussamet Atayeter ve Aydın Atayeter'e ait evlerin üzerine devrildi. 

Ölen yada yaralananın olmadığı kazada, evlerde hasar oluştu. 

Ev sahiplerinden Abdussamet Atayeter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerinde annesi Solmaz ve kardeşi Adem ile yaşadığını ancak olay anında evde kimsenin bulunmadığını belirtti.

Atayeter, kamyonun devrildiği sokak ile evlerinin bulunduğu sokak arasındaki istinat duvarının su patlaması sonucu yıkıldığını belirterek, "Bu duvar iki buçuk aydır çatlak. Belediyeye gidip geliyorum, bir tedbir yok. Burada su borusu patladı, duvarın altını komple boşalttı. Bu yol bir hafta öncesine kadar trafiğe kapalıydı, açtılar yüklü kamyon geçince yıkıldı" dedi.

Olay esnasında annesinin komşuya Kur'an dinlemeye gittiğini ifade eden Atayeter, "Bu evde benim annem dursaydı tansiyondan Allah korusun hayatını kaybedebilirdi. Ben o zaman ne yapacaktım. Bunun hesabını kim verecekti" diyerek tepki gösterdi.

Olayın ardından Bayburt Belediyesi ile yüklenici firma yetkilileri kamyonu devrildiği yerden kaldırma çalıştı ancak başaralı olamadı. Çalışmalar yarına ertelendi.

Kaynak: aa