TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, vatandaşların ramazanda, çöplerini belirtilen saatlerde dışarı çıkarmaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların özellikle yaz aylarında sıcakların artmasından dolayı belediye tarafından belirlenen saatlerde ve belirlenen yerlere çöplerini bırakmalarının şehrin temizliği ve hijyeni açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Ramazanda vatandaşların sıklıkla, çöplerin zamansız olarak sokaklara bırakılmasından şikayet ettiğini belirten Genç, şöyle devam etti:

"Belediyemiz iftar saatinden sonra çöpleri topluyor ancak bazı noktalarda ilerleyen saatlerde de vatandaşlarımız çöplerini dışarıya çıkarıyor. Çöpleri belirttiğimiz saatten yarım saat sonra toplamamıza rağmen zamansız şekilde çöpler sokaklara bırakılıyor. Bazı yerlerde kötü koku nedeniyle vatandaşlar camlarını açmakta bile zorlanıyor. Sıcak günlerde zamanından önce sokaklara bırakılan çöplerde biriken mikrop ve sinekler de sağlığı tehdit  ediyor. Çöp konteyneri olmayan yerlerde zamanından önce, gelişigüzel şekilde sokaklara bırakılan çöp yığınları hoş olmayan görüntülere neden oluyor. Bir de bu çöpler, yemek bulmak amacıyla sokak hayvanları tarafından karıştırılınca bulundukları ortama yayılarak çok çirkin görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Bu konuda vatandaşlarımızın şehrin sağlığı ve imajı açısından daha hassas davranması gerekiyor."

Genç, geri dönüşümü mümkün olan kağıt, cam, plastik, teneke gibi atıkların ayrıştırılarak çöp konteynırlarına atılmasına dikkat edilmesi gerektiğini de kaydetti.

Kaynak: aa