ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ile Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü arasında teknik işbirliği protokolü imzalandı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, üniversite olarak uluslararasılaşma ve kaliteye büyük önem verdiklerini belirtti.

Bölümlerine nitelikli yabancı öğretim elemanı transfer etmeleri ve altyapılarını güçlendirmeleri noktasında önemli teşvikler sağladıklarını anlatan Özer, şöyle konuştu:

"Hedefimiz dünya standartlarında eğitim-öğretim ve araştırma kalitesini yakalamaktır. Geomatik Mühendisliği Bölümümüz de bunlardan biridir. İmzalanan bu protokol bizim açımızdan izlediğimiz yolun ne kadar doğru olduğunun önemli bir göstergesidir. Bu noktada ülkemizin en araştırmacı ve güzide kurumlarından biri olan MTA Genel Müdürlüğü'ne, üniversitemize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Protokolün hazırlanmasında emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum.”  

Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu da imzalanan protokolün kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayarak, “Uzun süredir rektörlüğümüzün desteğiyle bilim ve eğitimde kalite odaklı planlı bir çalışma yürütüyorduk. Bugün imzalan protokol bu planlı çalışmanın bir yansımasıdır. Bize bu olanakları sağlayan rektörlüğümüze ve imzalanan protokol vasıtasıyla birikimlerimizi kamunun yararına kullanmak adına bizlere fırsat tanıyan MTA Genel Müdürlüğüne teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.

Protokolü, MTA Genel Müdür Yusuf Ziya Coşar ve BEÜ Rektör Prof. Dr. Özer imzaladı.

Kaynak: aa