ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer,  BEÜ'de uluslararası rekabete hazır bir kurumsal yapıyı da oluşturmak için gerekli adımların atıldığını bildirdi.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, ülkelerin ekonomik gelişiminde yetişmiş insan gücü önemli bir rol oynadığını,  eğitim düzeyi arttıkça, hem istihdam edilebilirliğin hem de gelirin arttığı ulusal ve uluslararası verilerle desteklendiğini belirtti.

Mezunlara sağladığı avantajlar dolayısıyla, yükseköğretime toplumsal bir talep söz konusu olduğunu anlatan Özer, şunları kaydetti:

" Bu talep, ülkemizde ve tüm dünyada gittikçe artmaktadır. Ülkeler yükseköğretim sistemlerini artan talebi karşılamak üzere genişletmeye, çeşitlendirmeye ve yeniden yapılandırmaya çalışmaktadır. Bu bağlamda Türk yükseköğretiminde son yıllarda oldukça büyük bir genişleme ve yaygınlaşma yaşanmaktadır. Yükseköğretimdeki hızlı büyümeyle beklentilerin hızla yükselmesi yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırmada çeşitliliklerini artırmalarını da zorunlu kılmıştır. Bütün bu koşullar, üniversiteleri rekabete zorlamaktadır:"

Göreve geldiği günden itibaren BEÜ'nün içinde yaşadığı toplumla güçlü bağları olan, çok sesliliğin üniversite için öneminin bilinciyle tüm çalışanlarını ve öğrencilerini kucaklayan, iletişim ve güvenin egemen olduğu bir üniversite olması için çalıştığına işaret eden Özer, " Üniversitemizde araştırmacı, yenilikçi, dışa dönük ve her düzeyde paylaşımcı bir kurumsal kültürü yerleştirmek öncelikli amaçlarım arasında yer aldı. Üniversiteler için özerklik ne kadar önemliyse hesap verebilirliğin de o kadar önemli olduğunu düşünmekteyim. Bu nedenle hem stratejik hedeflerimizi hem de bu stratejik hedeflere ulaşmak için yaptığımız çalışmaları tüm paydaşlarımızla paylaşmak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olarak benim en önemli önceliğimdir" ifadesini kullandı.

Rektör Özer, yakın vadede stratejik hedeflerini tüm yönetici ve çalışanlardan aldıkları geri bildirimlerle belirlediklerine anlatarak şöyle devam etti:

"Bir yandan mevcut birimlerini revize ederek yeni nesil üniversite olgusunun beklentilerine cevap verir hale getiren üniversitemiz, dünyada yükseköğretim alanında yaşanan gelişmeleri de anbean takip etmektedir. Ülkemizde hızla büyüyen yükseköğretim sistemimiz içerisinde kendisine saygın bir yer edinmek uğraşını sürdüren üniversitemiz, uluslararası rekabete hazır bir kurumsal yapıyı da oluşturmak için gerekli adımları atmaktadır. Kaliteli odaklı sürdürülebilir bir büyüme modelinin uygulandığı kurumumuzun elde ettiği ve sizinle paylaştığımız bu başarılar, siz değerli paydaşlarımızın eşsiz katkı ve destekleri ile gerçekleşmiştir. Bizlere duyduğunuz güven ve sunduğunuz katkılar için teşekkür ediyorum."

Kaynak: aa