ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni (KGD) ziyaret etti.

Prof. Dr. Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitenin başarılarının halk tarafından bilinmesini ve güzel işlerle anılmasını sağlayan basın çalışanlarına teşekkür etti.

Üniversite olarak olaylara pozitif baktıklarını belirten Özer, şöyle konuştu:

"Gelecekte birlikte güzel projeler gerçekleştireceğiz. 2015 yılında birçok projemizi bitirmiş olacağız. Öğrenci sayımız önümüzdeki dönemde inşallah giderek artacak. Bunun yanında sadece öğrenci sayımızı arttırmaya çalışmıyoruz. Aynı zamanda laboratuvar, fiziki imkanlar, eğitim kalitesine büyük önem veren üniversitemizi anlamlı bir büyümeye yönlendiriyoruz. Ayrıca, üniversite olarak Zonguldak'ın basın tarihi üzerine bir çalışmamız var. Zonguldak'ta yerel basının bir damarı var. Bu tip şeylerin kayıt altına alınması, üniversite tarafından basılmış olması şehrin problemlerini ve değerlerinin ciddiye alınmasında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yerel basınla ilgili bir değer varsa üniversitenin bununla ilgili ciddi bir yatırım yapmış olması lazım. Biz, mümkün olduğu kadar bulunduğumuz yörenin problemlerini ve değerlerini benimseme ve katkıda bulunmaya çalışıyoruz."

KGD Başkanı Osman Sav da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, BEÜ'nün Zonguldak'ın markası olduğunu ve üniversiteye katkı vermeyi kendilerine görev saydıklarını kaydetti.

Kaynak: aa